Τσιμπολόγημα στο γραφείο; Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Τσιμπολόγημα στο γραφείο; Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Τρία tips για να μην χάνετε τον έλεγχο της διατροφής σας, τις πιο κρίσιμες ώρες της ημέρας

Τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, παίρνετε μαζί σας ένα γεύμα χαμηλό σε θερμίδες, και μετά... περνάτε όλη την υπόλοιπη εργάσιμη ημέρα σας τσιμπολογώντας; Εάν, τις ώρες που είστε στο γραφείο δεν μπορείτε να σταματήσετε να μασουλάτε διάφορα ακατάλληλα snacks, ακολουθείστε αυτά τα τρία tips τα οποία θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τον έλεγχο στη διατροφή σας.

1)Αξιοποιήστε τα κύρια γεύματά σας
Εάν δεν τρώτε αρκετά στο πρωινό και το μεσημεριανό σας, είναι αναπόφευκτο να καταφύγετε, κάποια στιγμή, στις διάφορες λιχουδιές που κυκλοφορούν στο γραφείο. Σιγουρευτείτε ότι τα γεύματά σας είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, και φυτικές ίνες, που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού το οποίο σας αποτρέπει από το να φάτε παραπάνω. Για παράδειγμα, αν αλλάξετε τα σοκολατένια δημητριακά του πρωινού σας με άλλα, ολικής άλεσης, η διαφορά στην όρεξή σας θα είναι τεράστια.


2)Νερό: Ο νέος καλύτερός σας φίλος
Σας είναι απαραίτητο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, και σε μεγάλες ποσότητες, αφού βοηθάει να μείνετε ενυδατωμένες αφού, πολλές φορές, μπορεί να μπερδέψουμε την αφυδάτωση με την πείνα. Εάν θέλετε περισσότερη ποικιλία και φρεσκάδα, προσθέστε του αρωματικά, όπως μέντα ή τζίντζερ.


3)«Ακούστε» τι έχει να σας πει το σώμα σας
Πριν σηκωθείτε και κατευθυνθείτε προς την κουζίνα του γραφείου, αναρωτηθείτε αν όντως πεινάτε, ή το κάνετε από ανία ή άγχος. Ακόμα κι αν είναι όντως ανάγκη να φάτε κάτι, φροντίστε αυτό να μην υπερβαίνει τις 200 θερμίδες και φροντίστε, το σνακ σας, να σας παρέχει θρεπτικά συστατικά που δεν πήρατε στα κύρια γεύματά σας.

Διαβάστε ακόμα:
Διατροφικά tips και video με ασκήσεις γλουτών, για να αποκτήσετε το hot κορμί της Jennifer Lopez!
Πώς να αποφύγουμε τις διατροφικές παγίδες του κινηματογράφου;
Διατροφή κατά της κυτταρίτιδας!