Εκμετάλλευση στον υπέρτατο βαθμό!

Εκμετάλλευση στον υπέρτατο βαθμό!

«Εκμεταλλευτείτε» την τροφή σας, με σωστούς συνδυασμούς (μέρος δεύτερο).

Άντε και επιλέξατε τις σωστές τροφές. Άντε και τις μαγειρέψατε με τον σωστό τρόπο. Μήπως όμως τις συνδυάζεται λάθος με συνέπεια να τις καθιστάτε αναποτελεσματικές; Μήπως δεν εκμεταλλεύεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που μπορούν να σας προσφέρουν;

1.Πίνετε το χυμό του πορτοκαλιού αμέσως μόλις τον στύψετε. Η βιταμίνη C που περιέχει, είναι πολύ ευαίσθητη στο οξυγόνο και καταστρέφεται πολύ γρήγορα.

2.Τρώτε φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Ναι μεν τα φαγητά συντηρούνται στην ψύξη, όμως μέσα σε δύο μέρες μπορεί να χάσουν ακόμα και κατά το ήμισυ τις βιταμίνες τους.

3.Τα γαλακτοκομικά προϊόντα εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Γι΄αυτό και είναι καλό να αποφεύγετε να καταναλώνετε φακές μαζί με τυρί ή σπανάκι με κρέμα γάλακτος. Αντιθέτως, προσθέτοντας λεμόνι, βοηθάμε στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.