Τα γαλακτοκομικά κρύβουν το μυστικό της νεότητας

Τα γαλακτοκομικά κρύβουν το μυστικό της νεότητας

Μπορεί το ασβέστιο να μας κρατήσει νέους;

Το ασβέστιο δεν μας βοηθά μόνο να έχουμε σωστή και ανθεκτική οστεïκή δόμή αλλά επιβραδύνει τα συμπτώματα της γήρανσης, προστατεύοντας επιπλέον από βλάβες που προέρχονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Το ασβέστιο συμβάλλει στην καλύτερη ανανέωση των κυττάρων και μαζί με όλα τα ευεργατικά του χαρακτηριστικά βοηθά τον οργανισμό μας να παραμένει ακμαίος και νέος. Πώς;

Καταπολεμά την κακή χολεστερόλη και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που τείνουν να καρκινοποιούνται. Το ασβέστιο καταφέρνει σε συνδυασμό με την βιταμίνη D να ελέγχει τις συσπάσεις της καρδιάς και να κρατά τους παλμούς σταθερούς, βοηθώντας παράλληλα στην διαδικασία της πήξης του αίματος. Ας μην ξεχάσουμε πως βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης Β12 από τον οργανισμό και σε συνεργασία με βιταμίνη Ε, μας δίνει μια υπέροχη και λαμπερή επιδερμίδα.

Το ασβέστιο μπορούμε να το βρούμε στο γάλα, το γιαούρτι, το μπρόκολο, το λάχανο, τις σαρδέλες και τον σολομό. Μία ακόμη πολύ σημαντική πηγή είναι το τόφου (τυρί σόγιας), το σουσάμι, καθώς και τροφές εμπλουτισμένες σε ασβέστιο, όπως οι χυμοί και το ψωμί. Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε κάλλιστα να καταφύγετε στα ειδικά προιόντα που κυκλοφορούν, απουσία αυτής. Το σίγουρο είναι πως τα γαλακτοκομικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.

Διαβάστε ακόμη:
Γλιτώστε έως και 500 θερμίδες από το burger σας
Ό, τι πρέπει να ξέρετε για τους χυμούς