«Ζυγίζω 43 κιλά και έχω ύψος 1,58. Στο παρελθόν είχα περάσει νευρική ανορεξία, τώρα το βάρος μου είναι φυσιολογικό;»: Η διαιτολόγος Φανή Πρεβέντη απαντά στις ερωτήσεις σας!

«Ζυγίζω 43 κιλά και έχω ύψος 1,58. Στο παρελθόν είχα περάσει νευρική ανορεξία, τώρα το βάρος μου είναι φυσιολογικό;»: Η διαιτολόγος Φανή Πρεβέντη απαντά στις ερωτήσεις σας!

Το Queen.gr κοντά στις αναγνώστριές του

Ερώτηση αναγνώστριας:

Καλησπέρα, είμαι 22 ετών ,43 κιλά και έχω ύψος 1.58. Θα ήθελα να ρωτήσω, δεδομένου πως έχω περάσει στο παρελθόν νευρική ανορεξία, αν και τώρα είμαι λιποβαρής και ποιο θα πρέπει να είναι το κανονικό μου βάρος.Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση στην ερώτηση της αναγνώστριας:

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος για εσένα είναι στο 17,2. Το κατώτερο αποδεκτό όριο φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος είναι το 18,5. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με το δικό σου ύψος, το βάρος σου πρέπει να είναι τουλάχιστον στα 46 κιλά. Από όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι το βάρος σου μπορεί να ήταν και χαμηλότερο και πως έχεις προσπαθήσει για να φτάσεις στο βάρος των 43 κιλών.


Το πρώτο σου μέλημα είναι να μην χάσεις ξανά βάρος και να αποφύγεις τις "συνήθειες" που σε οδήγησαν στη νευρική ανορεξία στο παρελθόν. Στη συνέχεια πρέπει να προσπαθήσεις να αυξήσεις σιγά σιγά το βάρος σου.


Είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις μόνη σου γι αυτό και σου προτείνω την συνεργασία με ομάδα ειδικών (ψυχολόγος, παθολόγος, διαιτολόγος, ψυχίατρος κλπ). Στη νευρική ανορεξία δεν έχουν θέση τα ταμπού. Σημασία έχει να βοηθήσεις τον εαυτό σου μιας και μιλάμε για μια πολύ επικίνδυνη για τη ζωή νόσο. Συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι εδώ. Συνέχισε την καλή προσπάθεια

Στέλνετε τις δικές σας απορίες στη διατροφολόγο μας ΕΔΩ!


Διαβάστε ακόμα

Βερίκοκα: Ποια τα οφέλη τους στην υγεία μας και πώς να τα συντηρήσετε σωστά!

Αλήθειες και μύθοι για τους υδατάνθρακες: Τελικά παχαίνουν;

Πώς υπολογίζουμε το δείκτη μάζας του σώματός μας (ΔΜΣ); Η Φανή Πρεβέντη απαντάει στις ερωτήσεις σας!