Τροφοδοτήστε τον οργανισμό σας σωστά και πάλι

Τροφοδοτήστε τον οργανισμό σας σωστά και πάλι

Ακόμα περισσότερες τροφές για στο σώμα και το πνεύμα.

4. Άπαχο βοδινό κρέας. Ζηλεύετε όποιον είναι αριθμομνήμων; Σίγουρα είναι και κρεατοφάγος. Μελέτη που έγινε στην Αυστραλία, έδειξε πως εθελοντές που αύξησαν κατά μισό κιλό την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (που ισοδυναμεί με 5γραμμάρια μονοϋδρικής κρεατίνης), έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες, μπορούσαν να απομνημονεύσουν μακροσκελείς αριθμητικές συχνότητες. Την ίδια στιγμή, το κρέας αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου, που είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό καθώς και για να ανακτήσετε, «επιδιορθώσετε» και αυξήσετε τους μυς σας έπειτα από άσκηση.

5. Μαύρη σοκολάτα. Εκτός από ευτυχία (γιατί είναι αμέτρητοι οι εραστές της σοκολάτας), ένα και μόνο κομμάτι της, μπορεί να καταπολεμήσει την κούραση που νοιώθετε, ενώ παράλληλα, ενισχύει την πνευματική οξύτητα. Επίσης, εξαιτίας της μεγάλης της περιεκτικότητας σε κατεχίνες, που αυξάνουν τη θερμογένεση κατά τη διάρκεια της χώνεψης, βοηθάει στην απώλεια βάρους.

6. Δημητριακά ολικής άλεσης. Και όχι επεξεργασμένα, είναι αυτά που παρέχουν βιταμίνη Β6, που κάνουν την σεροτονίνη να δρα πιο αποτελεσματικά. Η απελευθέρωση της σεροτονίνης, είναι που μας κάνει να αισθανόμαστε ήρεμοι και πιο ανθεκτικοί στον πόνο. Σύμφωνα με μελέτες, η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα , ακόμα και κατάθλιψη. Ταυτόχρονα, βοηθούν στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες έπιτα από άσκηση κι έχουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα σε μαγνήσιο και μαγγάνιο για ν α διασφαλίσουν ότι οι υδατάνθρακες θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για ενέργεια, καιδεν θα αποθηκευτούν ως λίπος.