Θέλετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε; Η διαφορά ξεκινάει από την κουζίνα σας!

Θέλετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε; Η διαφορά ξεκινάει από την κουζίνα σας!

4 + 1 συνήθειες στην κουζίνα μας, που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την δοατροφή μας

Η κουζίνα μας είναι ο πιο φιλόξενος χώρος του σπιτιού αλλά είναι, επίσης, και το δωμάτιο που μπορεί να μας κάνει να ξεφύγουμε από τις σωστές υγιεινές συνήθειες και να σαμποτάρουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλάξτε τα 5 αυτά πράγματα στην κουζίνα σας και δείτε την διαφορά!

1) Αποκτήστε εύκολη πρόσβαση σε φρούτα και λαχανικά
Πλύνετε, κόψτε σε κομμάτια και φυλάξτε φρούτα και λαχανικά σε τάπερ μέσα στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να τα καταναλώσετε εύκολα ανά πάσα στιγμή. Βάλτε τα στο ψυγείο, στο ύφος του οπτικού σας πεδίου, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε, όταν ανοίγετε την πόρτα.

2) 'Εχετε μεζούρες και την ζυγαριά στον πάγκο
Μετρώντας και ζυγίζοντας το φαγητό σας θα καταφέρετε να έχετε πλήρη έλεγχο των μερίδων σας, αφού είναι πολλοί οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος, γιατί υπερεκτιμούν τις ποσότητες φαγητού που βάζυν στο πιάτο τους. Βλέποντας τα σκεύη μέτρησης του φαγητού σας, θα θυμάστε πάντα να μετράτε και να καταναλώνετε συγκεκριμένες ποσότητες.


3) Φτιάξτε από πριν σνακ
Τρώγωντας τσιπς ή κράκερς κατευθείαν από το κουτί τους καταλήγετε, με μαθηματική ακρίβεια, απλώς να μην σταματάτε μέχρι να τα τελειώσετε. Πάρτε τα αγαπημένα σας, υγιεινά σνακς, όπως ξηρούς καρπούς, ποπκορν, τυρί και φρέσκα φρούτα και χωρίστε τα (με την βοήθεια θερμιδομετρητή) σε σακουλάκια των 100- 150 θερμίδων το καθένα. Διατηρήστε τα στο ντουλάπι σας ή στο ψυγείο.


4) Απομακρύνετε το φαγητό πριν από το γεύμα σας
Αφότου μαγειρέψετε, και πριν καθήσετε για φαγητό, είναι προτιμότερο να βάλετε την μερίδα σας στο πιάτο σας και, το υπόλοιπο από το φαγητό, να το βάλετε κατευθείαν σε τάπερ και στο ψυγείο. Εάν το αφήσετε στην κατσαρόλα είναι πιθανότερο, αφού τελειώσετε το γεύμα σας, να τσιμπολογήσετε κι άλλο


5) Μικρότερα πιάτα
Παλιό αλλά κλασικό. Όταν φτιάχνουμε το γεύμα μας, έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε ότι γεμίσαμε εντελώς το πιάτο μας. Αν βάλετε το φαγητό σας σε ένα πιάτο μικρότερου μεγέθους, θα έχετε πιο εύκολα το αίσθημα της πληρότητας και την ικανοποίηση από το γεύμα σας.

Διαβάστε ακόμα:
6+1 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις περισσότερο νερό!
Θέλετε να χάσετε λίπος; Διπλασιάστε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνετε!
Νέα σεζόν-Νέος στόχος: Πώς θα βελτιώσετε τη διατροφή σας και θα αγαπήσετε το σώμα σας!