3 πρωινά λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας

3 πρωινά λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας

Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Οι ρυθμοί του μεταβολισμού μας επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες- μεταξύ των οποίων η ηλικία, το βάρος αλλά και η κληρονομικότητα. Και μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για κάποιους από αυτούς, αλλά υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, αποφύγετε αυτές τις κακές, πρωινές συνήθειες και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται!

1) Τρώτε πολύ αργά
Είναι γνωστό ότι, ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά λάθη, είναι το να μην τρώμε πρωινό, αφού επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας. Όταν δεν τρώμε, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα στο σώμα μας να διατηρήσει την ενέργειά του, και να επιβραδύνει τους ρυθμούς που καίει το λίπος, το οποίο προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε. Το πρωινό γεύμα, μέσα στην πρώτη ώρα αφότου ξυπνήσουμε ξυπνάει και την λειτουργία του μεταβολισμού που ονομάζεται θερμογένεση, που είναι αυτή που μετατρέπει το φαγητό που καταναλώνουμε σε ενέργεια.

2) Δεν γυμνάζεστε
Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι εξακολουθούμε να καίμε θερμίδες έως και 24 ώρες μετά την άσκηση, ενώ σε αυτές έρχονται να προστεθούν και νέες έρευνες που αποδεικνύουν ότι, η πρωινή άσκηση καίει περισσότερες θερμίδες από όλες τις άλλες ώρες της ημέρας. Αν γυμνάζεστε έτσι κι αλλιώς, για να επιτύχετε την μέγιστη καύση θερμίδων, καλό είναι να το κάνετε πριν το μεσημέρι.

3) Δεν προσλαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη
Είναι γνωστό ότι η καθαρή πρωτεΐνη είναι αυτή που, σε συνδυασμό με την άσκηση, ενδυναμώνει τους μύες μας. Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει το σώμα μας, τόσο ευκολότερα καίει θερμίδες. Αυξήστε την κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό σας γεύμα και, σε συνδυασμό με την άσκηση, δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται.