Πόσα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνει το παιδί σας;

Πόσα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνει το παιδί σας;

H διαιτολόγος Φανή Πρεβέντη απαντά στις απορίες σας

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινά ένα καινούριο πρόγραμμα με καινούριους στόχους. Ένας από αυτούς είναι και ο προγραμματισμός της διατροφής των παιδιών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αδιαμφισβήτητα φορτωμένο πρόγραμμα που έχουν. Ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής που πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια στη διατροφή των παιδιών είναι τα γαλακτοκομικά. Ο βασικός λόγος; Οι μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που περιέχουν.

Το ασβέστιο δεν αποτελεί μόνο δομικό συστατικό των οστών αλλά βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιακού ρυθμού, την πήξη του αίματος και την καλή λειτουργία του μυϊκού συστήματος. Αν τα παιδιά δεν παίρνουν από τη διατροφή το ασβέστιο που χρειάζονται για την καλή λειτουργία του οργανισμού τους τότε θα «κλέβουν» ασβέστιο από τα οστά. Κατά τη διάρκεια της παιδική ηλικίας τα παιδιά χτίζουν την υγεία των οστών τους και μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε ασβέστιο είναι:

Ηλικία 1-3 ετών : 500 mg ασβεστίου
Ηλικία 4-8 ετών : 800 mg ασβεστίου
Ηλικία 9-18 ετών: 1,300 mg ασβεστίου

Ο γονέας που είναι υπεύθυνος για τη σίτιση του παιδιού πρέπει να γνωρίζει ότι: 45 γρ. κίτρινου τυριού ή ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι των 240 ml προσφέρουν 300mg ασβεστίου. Μετρώντας τις μερίδες των γαλακτοκομικών που καταναλώνει το παιδί μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επάρκεια του διατροφικού πλάνου που ακολουθεί σε ασβέστιο.

Διαβάστε ακόμα

Οι 4 βασικές αρχές που πρέπει να ακoλουθείτε για να χάσετε βάρος (και να μην το ξαναπάρετε)

Πώς να εκμεταλλευτείτε τα φρούτα του φθινοπώρου για να χάσετε βάρος!