5 διατροφικά μυστικά που όλες οι fit γυναίκες εφαρμόζουν!

Γωγώ Φούντα
5 διατροφικά μυστικά που όλες οι fit γυναίκες εφαρμόζουν!

Και τα μάθαμε για εσάς!

Βλέπετε γυναίκες με τέλειες αναλογίες και σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι; Ακόμα χειρότερα όταν συνειδητοποιείτε ότι τρώνε πολύ περισσότερο από εσάς χωρίς να βάζουν γραμμάριο; Μη φρικάρετε κορίτσια γιατί πολύ απλά για όλα υπάρχει λύση. Οι γυναίκες λοιπόν οι οποίες διαθέτουν κορμιά λαμπάδα, σε όλες τις ηλικίες, έχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα διατροφικά μυστικά, τα οποία τους έχουν γίνει συνήθεια μιας και πιθανότατα τα εφαρμόζουν από την παιδική ηλικία. Παρακάτω σας έχουμε τα 5 πιο βασικά από αυτά, για να τα δοκιμάστε κι εσείς!

1. Τρώνε 3 γεύματα την μέρα: Μπορεί πολλοί διατροφολόγοι να συστήνουν το γνωστό πια 5-6 μικρά γεύματα την μέρα που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 200 θερμίδες, αλλά βρε κορίτσια αυτό είναι κάπως δύσκολο καθώς το στομάχι μάλλον θα μένει μονίμως άδειο. Προτιμήστε λοιπόν να μειώσετε τα γεύματα από 6 σε 3 και φυσικά να τα κάνετε αρκετά πιο πλούσια, χωρίς φυσικά υπερβολές. Γιατί καλά και τα σνακ, αλλά και το να λιμοκτονείς δεν είναι και το καλύτερο.

2. Προσέχουν τι πίνουν: Οι καλλίγραμμες γυναίκες ξέρουν από πρώτο χέρι ότι όταν θέλεις να δροσιστείς ή να αντικαταστήσεις ένα γεύμα με ένα χυμό, δεν πίνεις χυμούς του εμπορίου, αναψυκτικά ή αντί για φαγητό τρως έτοιμες σούπες. Εννοείται ότι όλα αυτά πρέπει να είναι φτιαγμένα από τα χεράκια σου, ελαφριά, νόστιμα και υγιεινά. Προσπαθήστε να θυμηθείτε αν έχετε δει ποτέ καλλίγραμμη γυναίκα να πίνει τα αναψυκτικά το ένα μετά το άλλο. Όχι ε; Το περιμέναμε!

3. Λένε ναι στις πρωτείνες: Οι πρωτείνες δεν έχουν μόνο διατροφική αξία αλλά ενισχύουν και τους μυς του σώματος κάτι που αυτομάτως κάνει τη φιγούρα μας πιο σέξι και εντυπωσιακή! Βάλτε στη διατροφή σας κοτόπουλο, ψάρι, αυγά και γαλοπούλα και θα δείτε τεράστια διαφορά! Αν μάλιστα τα συνδυάσετε και με χαλαρή άσκηση τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά!

4. Λαχανικά για... γαρνίρισμα: Σίγουρα δεν είναι τόσο γευστικά και αμαρτωλά όσο οι τηγανιτές πατάτες, αλλά δυστυχώς όλα αυτά τα συνοδευτικά φορτώνουν τη σιλουέτα μας με αμέτρητες θερμίδες και λιπαρά. Προτιμήστε λοιπόν τα γευστικά και υγιεινά λαχανικά, ακόμα και σαν σνακ και θα δείτε τεράστια διαφορά. Ποιος είπε ότι είναι απαραίτητα τα πατατάκια όταν παρακολουθείτε ταινία; Καροτάκια και αγγουράκια είναι πολύ καλύτερα! Ή τουλάχιστον πολύ πιο θρεπτικά.

5. Κλέβουν μια φορά την εβδομάδα: Άνθρωποι είμαστε και καλώς ή κακώς αγαπάμε τις γευστικές και παχυντικές απολαύσεις. Αυτό σημαίνει ότι το να τις στερούμαστε δεν είναι και η καλύτερη τακτική. Εφόσον λοιπόν έχετε προσέξει μία ολόκληρη εβδομάδα, σας αξίζει ένα... ρεπό από την αυστηρή διατροφή όπου μπορείτε να φάτε ότι θέλετε! Ακόμα καλύτερα αν η μέρα αυτή είναι Σάββατο ή Κυριακή για να μπορέσετε να την απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνει το παιδί σας;

Οι καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές του φθινοπώρου

Ένα πεντανόστιμο, πορτοκαλί smoothie για λαμπερό δέρμα!