Κατεψυγμένα Vs Φρέσκων φαγητών σημειώσατε 1

Κατεψυγμένα Vs Φρέσκων φαγητών σημειώσατε 1

Δείτε γιατί τα κατεψυγμένα είναι καλύτερα από τα φρέσκα, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά και να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών από τα φρέσκα.
Δύο μελέτες που ασχολήθηκαν με το εν λόγο θέμα κατέγραψαν τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά στα κατεψυγμένα μπρόκολα, καρότα και βατόμουρα.

Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά απέδωσαν καλύτερα σε αντιοξειδωτικές ενώσεις τύπου - όπως η βιταμίνη C , πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες , λουτεΐνη και το β - καροτένιο .

Η κατανάλωση αυτών των αντι- οξειδωτικών ενώσεων θεωρείται ευεργετική στην πρόληψη του καρκίνου, κάνει καλό στον εγκέφαλο , το δέρμα και τα μάτια.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα λαχανικά και τα φρούτα που πωλούνται στα κατεψυγμένα ψύχονται αμέσως μετά τη συγκομιδή και έτσι διατηρούν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών έως ότου καταναλωθούν σε αντίθεση με τα φρέσκα που μέχρι να καταναλωθούν μπορεί να έχουν περάσει πολλές ημέρες μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας.

Δύο ομάδες , η μία από την Research Leatherhead Food και η άλλη από το Πανεπιστήμιο του Chester , έκαναν 40 δοκιμές για να μετρήσουν τα επίπεδα των θρεπτικών ουσιών σε προϊόντα τα οποία βρίσκονταν στο ψυγείο για τρεις ημέρες έναντι κάποιου κατεψυγμένου.

Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι η κατανάλωση των φρέσκων προϊόντων είναι πιο υγιεινή επιλογή, όμως και κατεψυγμένα μπορεί να είναι σχεδόν το ίδιο καλή και συχνά καλύτερη.

Διαβάστε επίσης:

3 tips που θα μας βοηθήσουν να χορτάσουμε πιο γρήγορα

Πώς να φτιάξετε στο σπίτι το δικό σας energy drink