Πώς να… ράψετε το στόμα σας στη θέα ενός πλούσιου μπουφέ

Πώς να… ράψετε το στόμα σας στη θέα ενός πλούσιου μπουφέ

Φάτε πρώτα τα φρούτα

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να αντικρίσετε έναν πλούσιο μπουφέ με δελεαστικές λιχουδιές και να πρέπει να κάνετε δίαιτα. Είναι πραγματικός εφιάλτης. Κι όμως μια νέας έρευνα υποστηρίζει ότι θα μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό αφού όλα είναι σχετικά όσον αφορά τα τρόφιμα.

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cornell, ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση υγιεινών τροφίμων, όπως φρούτα και γιαούρτι, στο μπροστινό μέρος ενός μπουφέ μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επιλέξουν αυτά τα υγιεινά φαγητά αντί των λιπαρών και τηγανητών . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να καταναλώσουν λιγότερες θερμίδες αλλά επίσης θα μπουν σε μικρότερο πειρασμό να γευθούν τα λιπαρά τρόφιμα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 124 ανθρώπους που τους έβαλαν μπροστά σε πλούσιους μπουφέδες όπου παρατηρήθηκε ότι η σειρά με την οποία τα τρόφιμα παρουσιάστηκαν πραγματικά επηρέασαν τον κόσμο το τι θα φάει.

Για παράδειγμα, το 86,4 % πήρε φρούτα , όταν τους προσφέρθηκαν πρώτα - αλλά μόνο το 54,8% τα επέλεξα όταν τους προσφέρθηκαν στο τέλος.