Τσιμπολόγημα το βράδυ; Τουλάχιστον κάντε το σωστά

Τσιμπολόγημα το βράδυ; Τουλάχιστον κάντε το σωστά

Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε, για να μην μετανιώσετε τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες

Μετά από μία μέρα σωστής διατροφής, άσκησης και γενικώς υγιεινών επιλογών, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ακυρώσετε όλη την καλή δουλειά, λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Αν πρόκειται να ενδώσετε στις λιγούρες, μετά τα μεσάνυχτα, φροντίστε να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, που θα πληρώσετε ακριβά, την ώρα της ζυγαριάς.

1) Πέφτετε για ύπνο υπερβολικά χορτάτη
Αν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας με υπερβολικά γεμάτο στομάχι, μπορεί να υποφέρετε από δυσφορία και διαταραχές ύπνου. Εκτός αυτού, όμως, το γεμάτο στομάχι πριν τον ύπνο κάνει το λίπος να αποθηκευτεί στην περιοχή της κοιλιάς μας. Καταναλώστε το δείπνο σας μερικές ώρες πριν πέσετε για ύπνο και, σε περίπτωση που πεινάσετε, φροντίστε να καταναλώσετε ένα ελαφρύ σνακ- με όχι περισσότερες από 200 θερμίδες.

2) Κάνετε λάθος επιλογές
Δεν είναι μόνο το τι ώρα τρώτε, αλλά και το τι τρώτε. Οι λάθος τροφές, αργά τη νύχτα, μπορούν να σας κάνουν να νυστάξετε ευκολότερα. Αποφύγετε τα πλούσια σε θερμίδες και λίπος φαγητά για να κοιμηθείτε καλύτερα, και προτιμήστε ένα γεύμα με πρωτεΐνη και ένα μικρό ποσοστό υδατανθράκων.

3) Πηγαίνετε για ύπνο νηστική
Μπορεί να νομίζετε ότι το να πηγαίνετε για ύπνο με ένα στομάχι που γουργουρίζει θα βοηθήσει το σώμα σας να κάψει λίπος, αλλά κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνες, το να πέφτετε στο κρεβάτι νηστική μπορεί να κάνει τον οργανισμό σας να κάψει μυϊκή μάζα- γεγονός που έχει συνέπεια να δυσκολεύει τον μεταβολισμό σας.

Διαβάστε ακόμα:
Κάντε τη δίαιτα της λαχανόσουπας. Υποσχόμαστε να μην πεινάσετε!
Όσοι τρώνε μεσημεριανό στη δουλειά παχαίνουν
Βάλτε το cranberry στη ζωή σας!