Αυτό είναι το καλύτερο σνακ για κάθε μέρα (θα το λατρέψετε)

Αυτό είναι το καλύτερο σνακ για κάθε μέρα (θα το λατρέψετε)

Η Kerri-Ann Jennings, υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Eating Well και εξειδικευμένη διατροφολόγος και επιστήμονας, μας το αποκαλύπτει:

«Το πιο υγιεινό σνακ που μπορείτε να επιλέξετε μέσα στην ημέρα δεν είναι άλλο από το ποπ κορν. Αρχικά, είναι ολικής αλέσεως. Ο όρος «ολικής αλέσεως» μπορεί να έχει συνδυαστεί με φρατζόλες ψωμιού και μπολ με βρώμη και δημητριακά, αλλά το ποπ κορν ανήκει και αυτό στην ίδια κατηγορία. Για την ακρίβεια, όσοι τρώνε ποπ κορν παίρνουν 250% περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως στην διατροφή τους από αυτούς που δεν τρώνε καθόλου. Και ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα ολικής αλέσεως, το τραγανό ποπ κορν έχει πολλές φυτικές ίνες (οι γυναίκες χρειάζονται 25γρ. ημερησίως και οι άντρες 38γρ.). Εκτός αυτού, είναι χαμηλό σε λιπαρά και προσφέρει αρκετές πρωτεΐνες. Δυο-τρεις κούπες ποπ κορν έχουν 4γρ. φυτικών ινών, σχεδόν 4γρ. πρωτεΐνης και περίπου 1γρ. λίπους και περιέχουν 110 θερμίδες. Αυτός ο συνδυασμός το κάνει ένα σνακ με μεγάλη ενέργεια η οποία μένει στο σώμα».

Εννοείται, φυσικά, πως για να τα κερδίσετε όλα αυτά, πρέπει να τρώτε το ποπ κορν εντελώς σκέτο και χωρίς επιπλέον σάλτσες και γεύσεις.

DPG Network