Μήπως τελικά οι υδατάνθρακες δεν μας κάνουν και τόσο κακό;

Μήπως τελικά οι υδατάνθρακες δεν μας κάνουν και τόσο κακό;

Το 50% των γυναικών αισθάνονται ενοχές που τρώνε υδατάνθρακες

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε αποδείχθηκε ότι σχεδόν το 50% των γυναικών αισθάνονται ενοχές για το φαγητό τους. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 ανθρώπους έδειξε ότι πολλοί πιστεύουν ότι αν αφαιρέσουν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους θα καταφέρουν πολύ εύκολα να χάσουν κιλά. Ωστόσο η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Surrey, Jane Ogden ισχυρίζεται ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και πως οι υδατάνθρακες αποτελούν "ουσιώδες" μέρος της διατροφής των ανθρώπων.


Χαρακτηριστικά τόνισε: "Αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι υδατάνθρακες έχουν ένα σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, όχι μόνο για την ενέργεια αλλά και για την οικοδόμηση μακροπρόθεσμων υγιεινών συνηθειών, τότε οι υδατάνθρακες μπορεί να κερδίσουν και πάλι τη θέση που τους αξίζει στη διατροφή μας".


Αντί, λοιπόν, να βγάλουμε μια και καλή από τη διατροφή μας τους υδατάνθρακες η καθηγήτρια υπογράμμισε την ανάγκη να αποστασιοποιηθούμε από τους "κακούς υδατάνθρακες'" τα ζαχαρούχα. Με το να κόψουμε τους υδατάνθρακες θα αρχίσουμε να νιώθουμε συνεχώς πεινασμένοι και να θα καταφεύγουμε σε τσιμπολογήματα με λιπαρά ή πιο ζαχαρούχες λύσεις.


Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να νιώσουν ενοχές στην περίπτωση που καταναλώσουν υδατάνθρακες συγκριτικά με τους άνδρες.

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να φάμε την επόμενη μέρα από το φαγοπότι;

Το δροσιστικό smoothie που ξεφουσκώνει!