Μεταμεσονύκτια σνακ: Πώς να τα εντάξετε στη διατροφή σας χωρίς να το μετανιώσετε

Μεταμεσονύκτια σνακ: Πώς να τα εντάξετε στη διατροφή σας χωρίς να το μετανιώσετε

Γιατί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, αφήνει περιθώρια για τις αγαπημένες μας συνήθειες

Έχουν περάσει ώρες, απ' όταν φάγατε το βραδινό σας, και βρίσκεστε στον καναπέ, χαζεύοντας την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση, όταν σας έρχεται λιγούρα για ένα μεταμεσονύκτιο σνακ. Η κατανάλωση φαγητού, αργά τη νύχτα, μπορεί να μην χαλάσει τις σωστές διατροφικές σας συνήθειες, αρκεί να ξέρετε τι να φάτε, να μην το παρακάνετε και να καταναλώσετε τις σωστές ποσότητες φαγητού. Αν σας αρέσει να τσιμπάτε κάτι τη νύχτα, αλλά δεν θέλετε να δείτε την ζυγαριά σας να ανεβαίνει, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Κάντε οικονομία στις θερμίδες
Σκεφτείτε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως και κρατήστε μερικές για το μεταμεσονύκτιο σνακ σας. Σημειώνετε τις διατροφικές σας συνήθειες σε ένα ημερολόγιο, ώστε να είστε σίγουρη ότι «σας παίρνει» να πάρετε 150 ακόμα θερμίδες από τις αγαπημένες σας λιχουδιές χωρίς τύψεις.

Έχετε μία έτοιμη λίστα
Το να χαζεύετε, μπροστά από το ανοιχτό ψυγείο χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε να μασουλήσετε είναι ένας σίγουρος τρόπος να καταλήξετε να τρώτε το πρώτο πράγμα που θα σας φανεί καλή ιδέα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Φτιάξτε μία λίστα των τροφών που μπορείτε να καταναλώσετε, έως 150 θερμίδες. Αποφασίσετε τι είναι αυτό που έχετε όρεξη να φάτε, πριν μπείτε στην κουζίνα.

Υπολογίστε
Όταν αποφασίσετε για ποιο πράγμα έχετε όρεξη, υπολογίστε ποια είναι η σωστή ποσότητα, την οποία θα βάλετε στο πιάτο σας και θα απομακρυνθείτε από την κουζίνα. Καταναλώστε την στον καναπέ και αποφύγετε να φάτε όρθια, στον πάγκο της κουζίνας, ή κατευθείαν από την συσκευασία, γιατί έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε παραπάνω.

Μην ξεχνάτε το νερό
Έχετε δίπλα σας ένα μεγάλο ποτήρι γεμάτο νερό ή ένα μπουκάλι και, μετά από κάθε μπουκιά, πίνετε λίγο. Το νερό θα σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο χορτάτη, χωρίς να πάρετε επιπλέον θερμίδες.

Διαβάστε ακόμα:
Χάστε μισό κιλό κάθε μέρα! Δεν είναι θαύμα, είναι η δίαιτα Scarsdale
Για επίπεδη κοιλιά: Ποιες τροφές να προτιμάτε και ποιες να αποφεύγετε
Αποτοξίνωση τώρα: 3 χειμερινές τροφές που κάνουν θαύματα