Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας στο μέγιστο!

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας στο μέγιστο!

Χάστε κιλά με τον πιο σίγουρο τρόπο

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει τους ρυθμούς του. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε κάποια πράγματα ώστε ο μεταβολισμός μας να επιταχύνει τους ρυθμούς του, ώστε οι καύσεις του οργανισμού μας να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο και να χάσουμε βάρος, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Ποια είναι αυτά;

1) Καταναλώνετε τουλάχιστον 1000 θερμίδες την ημέρα
Παρότι είναι γνωστό ότι μία δίαιτα χαμηλής θερμιδικής αξίας είναι δραστικότατη στην απώλεια βάρους, οι πολύ λίγες θερμίδες μπορεί να επιβραδύνουν τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας, αφού ο οργανισμός μας θα προσπαθήσει να κάνει «οικονομία» στις καύσεις του. Μπορεί, καταρχήν, να χάσετε βάρος εφόσον καταναλώνετε ελάχιστες θερμίδες καθημερινά, αλλά μεσοπρόθεσμα θα πάρετε ξανά ό,τι χάσατε.

2) Τρώτε κάθε τέσσερις με πέντε ώρες
Ένα σωστό πρόγραμμα γευμάτων βοηθάει το σώμα μας στην διαδικασία της πέψης. Από την ώρα που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι, μέχρι να πέσετε για ύπνο, φροντίστε να καταναλώνετε ένα γεύμα ή σνακ, ανά 4 με 5 ώρες. Μην παραλείπετε να τρώτε το πρωινό σας μέσα σε μιάμιση ώρα από την στιγμή που σηκώνεστε από το κρεβάτι.

3) Καταναλώνετε πρωτεΐνη με κάθε γεύμα σας
Κάθε γεύμα που καταναλώνουμε βοηθάει να πυροδοτήσει τον μεταβολισμό μας, αλλά η πρωτεΐνη το κάνει δραστικότερα από οποιαδήποτε άλλη διατροφική ομάδα, ενώ βοηθάει να διατηρήσουμε αλλά και να χτίσουμε τον μυϊκό μας ιστό.

Διαβάστε ακόμα:
Έκοψα το κάπνισμα. Πώς θα καταφέρω να διατηρήσω το βάρος μου;
Τί τρώει η βασίλισσα της ποπ Madonna και διατηρεί αυτό το σώμα;