Γιατί τρώμε αν δεν πεινάμε;

Γιατί τρώμε αν δεν πεινάμε;

Εντοπίστε τις αιτίες, και καταπολεμήστε την λαιμαργία

Όσο κι αν επιθυμούμε να είμαστε προσεκτικοί με τον έλεγχο της διατροφής μας, πολλές φορές οι διάφοροι πειρασμοί μας κάνουν να τρώμε, ακόμα κι άμα δεν πεινάμε. Αυτό οφείλεται στην λαιμαργία μας αλλά και στην παρόρμηση να θέλουμε να φάμε, όταν βλέπουμε κάποιον άλλο να τρώει. Αν θέλετε να μείνετε δυνατή, και να μην υποκύπτετε, κάθε φορά που ο πειρασμός εμφανίζεται μπροστά σας, μάθετε τους λόγους για τους οποίους, οι περισσότεροι από εμάς τρώμε, ακόμα και τις στιγμές που δεν πεινάμε.

Τρώτε σε μεγάλες παρέες
Έρευνες δείχνουν ότι, με όσο περισσότερους ανθρώπους τρώμε, τόσο περισσότερο φαγητό καταναλώνουμε. Μάλιστα, μπορεί να φάμε έως και διπλάσια ποσότητα φαγητού από αυτήν που καταναλώνουμε κατά μέσο όρο καθημερινά. Την επόμενη φορά που είστε καλεσμένη σε κάποιο τραπέζι, έχετε το νου σας στις ποσότητες φαγητού που τρώτε, αλλά και της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνετε.

Παραγγέλνετε ότι και οι αδύνατοι φίλοι σας
Δεν είναι κακό να θέλετε να δείχνετε όπως οι λεπτότερες φίλες σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό να υιοθετείτε και τις διατροφικές τους συνήθειες. Δεν έχετε τον ίδιο μεταβολισμό, ούτε γυμνάζεστε με τον ίδιο τρόπο.

Τρώτε όσο βλέπετε τηλεόραση
Σύμφωνα με έρευνες οι διαφημίσεις φαγητών στην τηλεόραση μας βάζουν σε πειρασμό να υποκύψουμε σε όποια λιχουδιά βρούμε μπροστά μας. Αν τα αποτελέσματα των ερευνών σας θυμίζουν τον εαυτό σας, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να βλέπετε λιγότερη τηλεόραση, καθώς και να σταματήσετε να τρώτε κατά την διάρκεια των αγαπημένων σας εκπομπών.

Δεν κοιμάστε αρκετά
Όταν το σώμα μας δεν ξεκουράζεται όσο του χρειάζεται, επηρεάζονται και δύο ορμόνες που έχουν να κάνουν με το βάρος μας- η λεπτίνη και η γκρελίνη. Αυτές είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της όρεξής μας. Αν δεν κοιμάστε όσο χρειάζεστε, τα επίπεδά τους αποσταθεροποιούνται κάνοντάς μας να πεινάμε περισσότερο, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιείτε το φαγητό για να μειώσετε το στρες
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το άγχος, το στρες ή την λύπη τους καταναλώνοντας φαγητό. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία από αυτές τις καταστάσεις που τα συναισθήματά μας, μάς κάνουν να αρπάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, αφήστε κάτω το κουτάλι και βρείτε έναν τρόπο, που δεν προϋποθέτει την κατανάλωση φαγητού, να το αντιμετωπίσετε.

Διαβάστε ακόμα:
Θαύμα, θαύμα! Οι 9 τροφές που σε βοηθούν να κάψεις γρήγορα θερμίδες
Έχετε πάρτι σε μία εβδομάδα; Μικρά διατροφικά tips για να μπεις στο μικρό μαύρο φόρεμα!