Επιδόρπια με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Επιδόρπια με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Τι είναι, γιατί μας κάνει καλό και ποια γλυκά πρέπει να προτιμάμε για μια ισορροπημένη διατροφή και ένα υγιές σώμα.

Αν έχετε ξεκινήσει διατροφή και προετοιμάζεστε για την εμφάνιση στην παραλία, δεν χρειάζεται να στερηθείτε την απόλαυση και τη γεύση ενός γλυκού. Αρκεί να επιλέγετε σωστά. Και όταν λέμε σωστά εννούμε ισορροπημένα επιδόρπια με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη.

Τι είναι όμως ο Γλυκαιμικός Δείκτης; Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη διατροφή που μας βοηθά να κατατάσσουμε τα τρόφιμα ανάλογα με την επίδραση που έχουν στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας. Είναι προτιμότερο τα τρόφιμα που τρώμε να έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γιατί αυτά απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε για μεγαλύτερο διάστημα αίσθημα κορεσμού και να μην ξαναπεινάμε πολύ γρήγορα.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον είναι πολύ εύκολο να βρούμε και γλυκά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη! Μία ιδανική επιλογή είναι τα επιδόρπια Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ τα οποία προτιμούν όσοι προσέχουν τη διατροφή τους. Τα Sweet and Balance κάνουν τη δίαιτα:

Αποτελεσματική:
Άτομα που κατανάλωναν επιδόρπια Sweet & Balance έως και 4 φορές την εβδομάδα δεν ένιωσαν στέρηση και ήταν πιο πειθαρχημένα, με αποτέλεσμα να χάσουν και περισσότερο βάρος σε σχέση με τα άτομα που κατανάλωναν επιδόρπια της επιλογή τους 1 φορά την εβδομάδα (σύμφωνα με 2 ελληνικές κλινικές μελέτες, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»)

Πιο ισορροπημένη:
Επιλέγοντας επιδόρπια Sweet & Balance, που συνδυάζουν απουσία ζάχαρης, χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες, φυτικές ίνες, και φυσικά χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, αποφεύγετε επιλογές που επιβαρύνουν την ισορροπία του διατροφικού προγράμματος.

Απολαυστική:

Η μεγάλη ποικιλία απολαυστικών γεύσεων που προσφέρουν τα Sweet & Balance δίνουν απεριόριστες επιλογές: Μιλφέιγ, Τσηζκέικ, Τούρτα Cookies & Cream, Mousse Σοκολάτα, Φρουί ζελέ, Κρέμα Καραμελέ, Κέικ, Σοκολάτα ή Mini Σοκολατάκια, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια, Παγωτά, Σιρόπι Σοκολάτα, Επιτραπέζιο γλυκαντικό με εκχύλισμα από το φυτό stevia και σουκραλόζη σε δισκία & σκόνη.

Τα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ είναι κατάλληλα και για διαβητικούς, με την κατάλληλη καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη ειδικού γιατρού ή διατροφολόγου.

DPG Network