Όσα πρέπει να ξέρεις για τους λιποδιαλύτες: Γιατί να προτιμήσεις τους φυσικούς

Όσα πρέπει να ξέρεις για τους λιποδιαλύτες: Γιατί να προτιμήσεις τους φυσικούς

Η φύση ξέρει καλύτερα...

Λιποδιαλύτες ονομάζονται οι ουσίες που βοηθούν ή υποτίθεται ότι βοηθούν, στη μείωση του σωματικού λίπους. Πρόκειται για τα χάπια αδυνατίσματος που είναι σχεδιασμένα ειδικά για να κάψουν το λίπος, τα οποία τα λαμβάνονται συστηματικά για μια χρονική περίοδο μέχρι να επιτευχθεί ο στόχο. Πολλές από αυτές τις ουσίες είναι αναποτελεσματικές, άλλες αποτελεσματικές υπό προϋποθέσεις κι άλλες έχουν έντονη φαρμακευτική δράση, με αποτέλεσμα σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες) για αυτόν που τις χρησιμοποιεί.

Τα συστατικά των λιποδυαλιτών είναι κυρίως βότανα η χημικά που μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό, την ενέργεια και να μειώσουν την όρεξη. Υπάρχουν χιλιάδες λιποδιαλύτες διαθέσιμοι και όλοι τους υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν έχουν αποτέλεσμα άλλα και ειδικότερα δεν δουλεύουν από μόνα τους καθώς επιπλέον προσπάθειες χρειάζονται για να κάψετε το λίπος γρήγορα.
Αυτά τα χάπια έχουν κριθεί και κατακριθεί τα τελευταία χρόνια για όσα μπορούν να προκαλέσουν στον γυναικείο οργανισμό.
Αν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά των διακοπών γιατί να μην προτιμήσετε τους φυσικούς λιποδιαλύτες που μας δίνει η φύση και είναι ακίνδυνοι; Εντάξτε λοιπόν στο διαιτολόγιό σας τις παρακάτω τροφές:


1. Αβοκάντο

Πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Μία από τις καλύτερες πηγές γλουταθειόνης, ενός πανίσχυρου αντιοξειδωτικού.

2. Ανανάς νωπός
Πηγή βρωμελίνης, ενός ενζύμου που βοηθά στην καταστολή των φλεγμονών, στη μείωση των οιδημάτων και στην πιο ολοκληρωμένη πέψη των πρωτεϊνών. Μειώνει τα πρηξίματα.

3. Γιαούρτι
Διαθέτει τα ίδια θρεπτικά συστατικά με το γάλα (πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.ά.) συν ωφέλιμα οξυγαλακτικά βακτηρίδια (προβιοτικά). Βοηθάει στην απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

4. Βρόμη
Εξαιρετική πηγή υδατανθράκων αργής απορρόφησης και φυτικών ινών, οι οποίες προσροφούν νερό στο έντερο και αυξάνουν την κινητικότητά του.

5. Αμύγδαλα
Καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμίνης Ε. Έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από άλλους ξηρούς καρπούς και τον
υψηλότερο δείκτη κορεσμού – κοινώς, χορταίνουν! Το πιο υγιεινό σνακ μέσα στην ημέρα.

6. Μοσχάρι
Πλούσιο σε πλήρεις πρωτεΐνες, κρεατίνη, βιταμίνες Β και σίδηρο, συστατικό που συνήθως εκλείπει σε αρκετές γυναίκες, με συνέπεια τη δυσλειτουργία του μεταβολισμού. Δυναμωτική τροφή, απαραίτητη με μέτρο στη διατροφή σας.

7. Δαμάσκηνα ξερά
Δεσμεύουν μέρος του λίπους των τροφίμων που συνοδεύουν, έχουν καθαρκτικές ιδιότητες, βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου. Βοηθούν στην απώλεια βάρους.

8. Σέλινο
Kαλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και κουμαρινών. Έχει ήπια διουρητική ενέργεια, μειώνει την αρτηριακή πίεση, δρα αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε ακόμη:

Θες να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά «ψωμάκια»; Απόφυγε αυτές τις τροφές!