10 ασκήσεις εξωτερικού χώρου, τόσο διασκεδαστικές που θα ξεχάσεις πως καις θερμίδες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
10 ασκήσεις εξωτερικού χώρου, τόσο διασκεδαστικές που θα ξεχάσεις πως καις θερμίδες

Μη βαριέσαι, φόρα το κολάν σου και ξεκίνα αμέσως

Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσεις νέα resolutions και στόχους απώλειας βάρους. Μπορείς όμως πολύ εύκολα να συνεχίσεις αυτούς που είχες ήδη θέσει από την αρχή της χρονιάς. Οκ, μπορεί να το άφησες λιγάκι, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να επιστρέψεις και πάλι στη ρουτίνα σου.

Κι επειδή ξέρουμε πως δεν θες να μείνεις κλεισμένη μέσα στο σπίτι ή το γυμναστήριο και να κάνεις γυμναστική, βρήκαμε για σένα 10 ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις σε εξωτερικό χώρο, οι οποίες είναι τόσο διασκεδαστικές, που σχεδόν θα ξεχάσεις ότι παράλληλα καις θερμίδες.

  1. Βγες έξω για τρέξιμο. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, από το να τρέχεις σε έναν διάδρομο και θα ακούς και το σώμα σου, αντί να εστιάζεις στον χρόνο και τον παλμό σου.
  2. Μετέφερε για μία ημέρα το μάθημα της yoga στην παραλία, το πάρκο ή ακόμη και στην ταράτσα του σπιτιού σου.
  3. Πήγαινε για μία μέρα να κάνεις ιππασία. Ενώ φαίνεται, πως το άλογο είναι αυτό που κάνει την σκληρή δουλειά, πρέπει κι εσύ να ενεργοποιήσεις όλες τις μυϊκές σου ομάδες για να μπορέσεις να ισορροπήσεις εκεί πάνω.
  4. Παίξε ένα γύρο golf. Έχεις και μπόνους πόντους αν κουβαλήσεις μόνη σου τα δικά σου μπαστούνια.
  5. Κάνε μια βουτιά στην θάλασσα. Δεν χρειάζεται να κολυμπήσεις πολύ για να κάνεις την καρδιά σου να χτυπήσει δυνατά.
  6. Βρες ένα πάρκο γυμναστικής. Ξέρεις πόσα πάρκα υπάρχουν εξοπλισμένα με όργανα γυμναστικής; Σε όποιον δήμο και αν μένεις στη πρωτεύουσα, σίγουρα θα βρεις κάποιο κοντά σου, που να σε βολεύει.
  7. Πήγαινε σε κάποια παραλία ή σε κάποιο γήπεδο με άμμο και παίξε volley. Πολύ εύκολο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
  8. Εκτός από βόλεϊ το καλοκαίρι ενδείκνυται για δύο πράγματα ακόμη, surf και kayak. Δουλεύεις παράλληλα χέρια, ώμου, δικέφαλους, τρικέφαλους και πλάτη.
  9. Τι θα έλεγες για λίγο κολύμπι σε πισίνα; Αν το ξενοδοχείο που έχεις κάνει κράτηση για τις διακοπές σου έχει πισίνα, βούτα και κάνε μερικούς γύρους. Το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση.
  10. Το ποδήλατο είναι επίσης μία άσκηση, που και γυμνάζει πόδια (και όχι μόνο) και καίει θερμίδες. Εάν έχεις δικό σου, μην το σκέφτεσαι καν.

Διάβασε ακόμη: Θες να χάσεις κιλά και να γυμναστείς λίγο πριν τις διακοπές; Μπορείς με αυτό το πρόγραμμα φωτιά