Αυτή είναι η… λαχταριστή συνήθεια που απολαμβάνουμε έπειτα από ένα δυνατό workout!

Αυτή είναι η… λαχταριστή συνήθεια που απολαμβάνουμε έπειτα από ένα δυνατό workout!

Ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι στη γυμναστηριακή μας ρουτίνα είναι σαφώς η διατροφή με την οποία τη συνδυάζουμε. Κακά τα ψέματα, για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα που επιθυμούμε, δεν αρκεί απλά να «λιώνουμε» στο διάδρομο του γυμναστηρίου με την ελπίδα ενός δυνατότερου σώματος και ενός υγιέστερου οργανισμού, όταν δεν φροντίζουμε τα γεύματά μας να κινούνται σε μία ανάλογη φιλοσοφία.

Εκεί όμως που πρέπει να επιστήσεις ιδιαίτερα την προσοχή σου, είναι στο τι επιλέγεις να τρως έπειτα από κάθε εξαντλητικό workout. Ναι, σε όλες συμβαίνει, τη στιγμή που κλείνεις πίσω σου την πόρτα του γυμναστηρίου, γνωρίζοντας πως έχεις δώσει για μία ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό σου, με τη σεροτονίνη να έχει «αναλάβει» δράση και τις ενδορφίνες να «ανεβαίνουν» επίπεδα, είναι λογικό να έχεις την ανάγκη να σε… ανταμείψεις για τον κόπο και τον ιδρώτα που έχυσες. Το σώμα σου έχει χτυπήσει «κόκκινο», οι μύες σου είναι ακόμη «ενεργοί» και εσύ μπορεί πολύ εύκολα να πέσεις στην «παγίδα» και να ακυρώσεις ό,τι προηγουμένως κατάφερες, επιλέγοντας τροφές, στην καλύτερη, απαγορευτικές για τον οργανισμό έπειτα μία σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω σου προτείνουμε τις θρεπτικές και lower carb συνήθειες, με τις οποίες εμείς επιλέγουμε να ανταμείβουμε τον οργανισμό μας, έπειτα από ένα επίπονο workout!

Η Ειρήνη δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στη γεύση

«Μπορεί ανέκαθεν να ήμουν ιδιαίτερα προσεκτική με τη διατροφή μου, όμως, ποτέ δεν ανάγκασα τον εαυτό μου να στερηθεί την οποιαδήποτε απόλαυση. Οφείλω, βέβαια, να παραδεχτώ πως τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να μην καταναλώνω πολλούς υδατάνθρακες. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι έπειτα από ένα δυνατό workout… αισθάνομαι ότι τους έχω ανάγκη. Ναι, κάθε βράδυ, αφού διανύσω πέντε “γεμάτα” χιλιόμετρα χαλαρό τρέξιμο στο κέντρο της Αθήνας, θέλω να «ανταμείβω» τον εαυτό μου με κάτι θρεπτικό και απολαυστικό. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τη χαρά μου όταν πληροφορήθηκα ότι πλέον κυκλοφορεί στην αγορά ψωμί για τοστ που είναι Lower Carb, δηλαδή ψωμί με 30% λιγότερους υδατάνθρακες το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες -το δημιούργησε ο Καραμολέγκος, χρησιμοποιώντας νέες πρώτες ύλες και αντικαθιστώντας μία ποσότητα αλεύρων σιταριού με ένα μίγμα από θρεπτικούς σπόρους βρώμης, λιναρόσπορου και φάβας, ανεξάντλητές «πηγές» φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Με λίγα λόγια, είναι ιδανικό για όποιον θέλει να απολαμβάνει ψωμί ξανά, χωρίς… ενοχές (THANK YOU)! Πλέον, λοιπόν, δεν διστάζω να απολαμβάνω -και μάλιστα σε καθημερινό επίπεδο- ένα τοστ γεμάτο με ταχίνι ολικής αλέσεως -αναγκαία τροφή για να λαμβάνω την ημερήσια ποσότητα που χρειάζομαι σε ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο- και μία κουταλιά μέλι. Διότι, όπως έχω γράψει ουκ ολίγες φορές, προσέχω αλλά δεν στερούμαι τίποτα στη διατροφή μου!».

workout 2

Η Μάτα επιλέγει κάτι που την κάνει να νιώθει όμορφα με τον εαυτό της

«Συνήθως μετά το γυμναστήριο, σπάνια θα βρω το κουράγιο, το χρόνο και τη διάθεση να ετοιμάσω κάτι πραγματικά special. Τις περισσότερες φορές έχω ανάγκη από ένα ζεστό μπάνιο και ύπνο. Ωστόσο, πάντα φροντίζω το γεύμα που θα ακολουθήσει της προπόνησης, να περιέχει συστατικά ωφέλιμα για τα σημεία του σώματος που δούλεψαν… σκληρά, για να νιώθω εγώ όμορφα με τον εαυτό μου! Για αυτό, δώσε προσοχή: Ρίχνω σε ένα μπολ δύο «γενναίες» κουταλιές της σούπας μέλι, «θαυματουργό» συστατικό κατά της κοπώσεως, 200 gr ξινομυζήθρα, ένα καρότο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, Κ, C και συμπλέγματος B το οποίο προηγουμένως έχω ψιλοτρίψει και ανακατεύω καλά το μείγμα μου μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμο, αλείφω με αυτό δύο φέτες Lower Carb σταρένιο ψωμί για τοστ Καραμολέγκος και απολαμβάνω το πιο λαχταριστό post workout γεύμα που μπορείς να φανταστείς! Μην ξεχνάς άλλωστε, πως η υπερκατανάλωση υδατανθράκων είναι ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους, παρότι μία υγιεινή διατροφή τους περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο στοιχείο της. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να επιλέγεις το σωστό είδος υδατανθράκων, το οποίο το βρίσκουμε σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Plus: Αν θες, μπορείς να εμπλουτίσεις το πιάτο σου με ηλιόσπορο, πλούσια «πηγή» μαγνησίου, δραστικό καταπραϋντικό για μυϊκούς σπασμούς και ενοχλητικές κράμπες, όπως προτείνει η συγκεκριμένη συνταγή».

workout 3

Η Σοφία δεν μπορεί να θυμηθεί τη ζωή της πριν το cross training

«Η σχέση μου με τη γυμναστική, μέχρι πριν δύο χρόνια δεν ήταν απλώς κακή. Ήταν ανύπαρκτη. Ήμουν από εκείνα τα κορίτσια που προτιμούσαν να απολαύσουν μία ταινία, ένα βιβλίο ή ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης με αγαπημένα μου πρόσωπα, παρά να γυμναστώ. Όλα αυτά όμως άλλαξαν, όταν ξεκίνησα τις cross training προπονήσεις μου στο ΟΑΚΑ. Η υψηλή ένταση της προπόνησης, η σταδιακή αλλά συνάμα ραγδαία αλλαγή στο σώμα, την υγεία και τη διάθεσή μου, αλλά και η απελευθερωτική αίσθηση έπειτα από κάθε session, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που πλέον δεν μπορώ να θυμηθώ τη ζωή μου πριν από το cross training! Το αγαπημένο μου post workout σνακ, περιλαμβάνει μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους σε κομματάκια, πάνω σε μία Lower Carb φέτα για τοστ Καραμολέγκος, αλειμμένη με γευστικό φιστικοβούτυρο! Η μπανάνα είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο φρούτο για όσους αθλούνται αφού περιέχει ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, οι οποίοι “παίζουν” σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την «επούλωση» του μυϊκού ιστού έπειτα από κάθε προπόνηση».

workout 4