Βαρέθηκες τα κλασικά push-ups; Δοκίμασε τότε να κάνεις τα pike push ups

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Βαρέθηκες τα κλασικά push-ups; Δοκίμασε τότε να κάνεις τα pike push ups

Έτσι θα γυμνάσεις πιο εύκολα τα μπρατσάκια σου

Τα μπράτσα είναι μία μυϊκή ομάδα την οποία συχνά ξεχνάμε να γυμνάσουμε, ειδικά όταν κάνουμε γυμναστική στο σπίτι. Βέβαια και πάλι όταν αποφασίζουμε να τη γυμνάσουμε, λόγω έλλειψης εξοπλισμού καταλήγουμε στο να κάνουμε τα απλά και πατροπαράδοτα push ups. Αν όμως τα έχεις βαρεθεί και θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό τότε σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα pike push ups, τα οποία μπορούν να δυναμώσουν πολύ τους μυς σου.

Χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη άσκηση ως το σκαλοπάτι για σκληρότερες κινήσεις ή ως στόχο για να ενισχύσεις τη δύναμη των ώμων σου. Το push-up pike είναι μία πολύ δυνατή γυμναστική σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα pike push ups:

-Είναι ένας σημαντικός ενισχυτής ώμων. Θα νιώσεις κάθε επανάληψη στο πάνω μέρος του σώματός σου, αλλά ειδικά στους ώμους σου. Και ενώ μοιάζει με ένα παραδοσιακό push-up, το ανεστραμμένο σχήμα V δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους ώμους έναντι του στήθους.

-Δυναμώνει τον κορμό σου. Καθώς μετακινείς το βάρος σου προς τα εμπρός στη θέση του pike push up, ο κορμός σου ενεργοποιείται για να σε εμποδίσει να γλιστρήσεις μπροστά. Η άσκηση αυτή επίσης σε βοηθά να μάθεις να διαχειρίζεσαι το βάρος σου καλύτερα ανάλογα με την άσκηση.

Ξέρεις όμως ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις pike push ups; Αν πιστεύεις πως θα δυσκολευτείς, δεν έχεις παρά να δεις το βίντεο που ακολουθεί και να μάθεις ακριβώς τον τρόπο.