Όλα όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να τρως πριν κάνεις γυμναστική

Όλα όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να τρως πριν κάνεις γυμναστική

Να τι πραγματικά πρέπει να τρως.

Αναρωτήθηκες ποτέ τι πρέπει να τρως πριν την προπόνηση για να έχεις την απόδοση που επιθυμείς; Η διατροφή πριν από την άσκηση έχει άμεσο αντίκτυπο στο μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας σου. Σε τελική ανάλυση, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι κορυφαίοι αθλητές χρησιμοποιούν smoothies πρωτεϊνών, κρεατίνης, καφεΐνης και άλλα αθλητικά συμπληρώματα πριν πάνε στο γυμναστήριο.

Ένα ισορροπημένο γεύμα πριν την προπόνηση μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοσή σου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ενώ τα αποθέματα γλυκογόνου των μυών παραμένουν αρκετά σταθερά κατά τη διάρκεια της νύχτας, η περιεκτικότητα σε γλυκογόνο του ήπατος μειώνεται γρήγορα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να προσλαμβάνεις υδατάνθρακες μόλις ξυπνάς, ειδικά εάν ασκείσαι το πρωί. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι παίρνεις αρκετή πρωτεΐνη, καθώς παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των μυών.

Αυτό που τρώμε είναι εξίσου σημαντικό με το πότε το τρώμε. Το σώμα μας έχει διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Για καλύτερα αποτελέσματα, προγραμμάτισε τα γεύματά σου κοντά στις προπονήσεις σου.

Οι ειδικοί λένε πως οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να επιλέγουν ένα γεύμα ή σνακ υψηλών υδατανθράκων, μέτριας πρωτεΐνης πριν από την προπόνηση. Στην ιδανική περίπτωση, προσπάθησε να πάρετε περίπου 1 γραμμάριο υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους, μία ώρα πριν από τη γυμναστική.

trofews meta gymnastiki

Ωστόσο, αυτές οι οδηγίες μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τους στόχους φυσικής κατάστασης, τη διάρκεια της προπόνησης, την ένταση της προπόνησης και άλλους παράγοντες. Ένα ισορροπημένο γεύμα πριν την προπόνηση θα πρέπει επίσης να παρέχει μέτριες ποσότητες άπαχης πρωτεΐνης. Οι ίνες και τα λίπη μπορεί να προκαλέσουν πεπτική δυσφορία κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οπότε είναι καλύτερα να τα καταναλώνεις αργότερα μέσα στην ημέρα. Εάν ασκείσαι το βράδυ, φάε φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ώρες πριν από την άσκηση.

Τι να φας πριν από την προπόνηση για να μεγιστοποιήσεις την ενέργειά σου

pexels jane d 974229

Δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για το τι πρέπει να τρώμε πριν από την προπόνηση. Όλα εξαρτώνται από τους στόχους, τη φυσική κατάσταση και το άθλημα που κάνεις. Η συνολική διατροφή σου έχει επίσης σημασία. Για παράδειγμα, εάν ακολουθείς μια κετογονική δίαιτα, ενδέχεται να μην μπορείς να πάρεις υδατάνθρακες πριν από την προπόνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι λογικό να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης ή λίπους για να λάβεις την ενέργεια που απαιτείται. Τόσο οι πρωτεΐνες όσο και τα διαιτητικά λίπη μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγή καυσίμων.

Όσον αφορά τη διατροφή πριν από την προπόνηση, υπάρχουν πολλά υγιεινά τρόφιμα που μπορείς να απολαύσεις πριν από την άσκηση. Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας της Αμερικής, για παράδειγμα, προτείνει να τρώμε γιαούρτι με μούρα, πλιγούρι βρώμης με φρούτα ή μήλα με φυστικοβούτυρο ή αμύγδαλο. Δες επίσης κι άλλες επιλογές όπως στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας με λευκό ρύζι, λαχανικά στον ατμό, πλιγούρι βρώμης με γάλα αμυγδάλου και μπανάνες σε φέτες, τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά και μούρα, τόνο και ζυμαρικά...

Πειραματίσου με διαφορετικά τρόφιμα για να δεις πώς αντιδρά το σώμα σου.