5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με ένα λάστιχο γυμναστικής για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με ένα λάστιχο γυμναστικής για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου

Ξέχνα το «ξεκινάω από Δευτέρα» και βάλε asap τα ρούχα γυμναστικής σου.

Όταν ακούς για γυμναστική, ασκήσεις και διατροφή μία είναι η απάντηση που λες ξανά και ξανά. «Από Δευτέρα» είναι οι λέξεις που βγαίνουν από τα χείλη σου και ξέρουμε καλά και οι δύο πως δεν το εννοείς. Και δεν είναι πως δεν θέλεις να γυμναστείς, είναι που στην πραγματικότητα νιώθεις τόσο κουρασμένη από την καθημερινότητα, που οποιαδήποτε άλλη ασχολία εκτός από το να ξαπλώσεις και να χαλαρώσεις σου φαίνεται βουνό.

Τι θα έλεγες όμως να κάνεις μια προσπάθεια και να δοκιμάσεις να κάνεις αυτές τις 5 ασκήσεις, που θα γυμνάσουν όλο σου το σώμα, χρησιμοποιώντας απλά ένα λάστιχο;

4 μυστικά για να πετύχεις κάθε fitness στόχο σου

Τι θα χρειαστείς;

Το χαλάκι της γυμναστικής σου (κάπου έχεις ένα κρυμμένο μέσα στο σπίτι σου) κι ένα λάστιχο.

Η κίνηση: Serve the Platter

Πώς θα την κάνεις: Τυλίξτε το λάστιχο πίσω από την πλάτη σου ακριβώς κάτω από τις ωμοπλάτες. Ενώ κρατάς το λάστιχο με τα χέρια σου προς τα πάνω, θα πιέζεις τα χέρια σου εμπρός και πίσω διατηρώντας την ένταση καθ' όλη τη διάρκεια. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Η κίνηση: Hug a Tree

Πώς θα την κάνεις: Κράτησε το λάστιχο στην ίδια θέση με την προηγούμενη άσκηση, αλλά με τις παλάμες σου να κοιτάζουν προς τα μέσα. Προσποιήσου ότι αγκαλιάζεις ένα δέντρο και σιγά σιγά αντιστάσου στην ένταση. Προσπάθησε να αποφύγεις να πηγαίνουν οι αγκώνες σου πίσω από την πλάτη σου. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Η κίνηση: Newspaper

Πώς θα την κάνεις: Κράτησε το λάστιχο μπροστά από το σώμα σου με τους αγκώνες σου κολλημένους στη μέση σου και τις παλάμες προς τα πάνω. Πίεσε το λάστιχο προς τα μπροστά, πιέζοντας παράλληλα και τις ωμοπλάτες σου. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Στο βίντεο θα δεις ακριβώς πώς θα κάνεις τις ασκήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα βήμα.



Η κίνηση: Arm Assisted Crunches

Πώς θα την κάνεις: Βάλε το λάστιχο πίσω από το κεφάλι σου. Κρατώντας τις άκρες με δύναμη, σήκωσε τους ώμους σου από το έδαφος. Κράτησε τα πόδια σου σε επιτραπέζια θέση και σήκω σε θέση κοιλιακού προς τα επάνω. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να εκτείνεις και τα πόδια σου σε ευθεία θέση όταν σηκώνεσαι προς τα επάνω. (Κάνε 10 επαναλήψεις).

5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκουράσεις τους μύες σου μετά τη γυμναστική

Η κίνηση: Side-Line Sweeps

Πώς θα την κάνεις: Ξαπλωμένη στην αριστερή πλευρά, με τους ώμους και τους γοφούς στην ίδια ευθεία, και τα γόνατα λυγισμένα, τοποθέτησε το λάστιχο γύρω από το δεξί πέλμα σου. Ενώ κρατάς τις άκρες του λάστιχου με το αριστερό σου χέρι, θα φέρνεις το δεξί σου πόδι ευθεία μπροστά και πάλι πίσω. Συνέχισε την ίδια άσκηση λυγίζοντας όμως το γόνατο μέσα και έξω για επιπλέον ένταση. Επανάλαβε την ίδια άσκηση και στο άλλο πόδι, κάνε 10 επαναλήψεις.