Γυμνάζεστε με φίλο; Δείτε αν είναι ο κατάλληλος για εσάς

Γωγώ Φούντα
Γυμνάζεστε με φίλο; Δείτε αν είναι ο κατάλληλος για εσάς

Γιατί ούτε η γυμναστική τη σηκώνει την μοναξιά

Κακά τα ψέματα: Το να γυμνάζεσαι με φίλο είναι σαφώς καλύτερο από το να γυμνάζεσαι μόνος για τον εξής απλούστατο λόγο: Είναι πολύ πιο δύσκολο να μην πας για τρέξιμο ή γυμναστήριο, ή σε κάποιο μάθημα γυμναστικής, όταν ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος που σε περιμένει.

Γυμνάζεστε όμως με τον κατάλληλο φίλο; Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη, προσπάθησε να ανακαλύψει ποιος είναι ο ιδανικός φίλος για γυμναστική, δηλαδή αυτός που μας ωθεί στο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τα ευρήματα είναι άκρως ενδιαφέροντα, μιας και έδειξαν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονταν με άτομα πάνω κάτω στην ίδια φυσική κατάσταση με εκείνους, είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εγακτάλειψης της άσκησης, από εκείνους που γυμνάζονταν με άτομα που ήταν περίπου κατά το 40% πιο fit.

Οπότε λοιπόν, καλό θα ήταν να συγκρίνεστε με άτομα του ίδιου φύλου και ηλικίας, τα οποία ωστόσο φαίνονται και είναι λίγο πιο fit και σε φόρμα από εσάς. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, θα δημιουργήσει ένα κλίμα ευγενούς ανταγωνισμού, μιας και θα κάνει πιο δύσκολη την εγκατάλειψη της άσκησης αν δεν επιτευχθή ο αρκετά υψηλός στόχος.

Διαβάστε ακόμη:

Γυμναστήριο: 3 βασικά λάθη που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος

Γυμναστική στο σπίτι: Μια μπαλαρίνα μας δείχνει τέλειες ασκήσεις για όλο το σώμα (video)