Πλαϊνά παχάκια; Τρεις ασκήσεις για μέση-δαχτυλίδι!

Πλαϊνά παχάκια; Τρεις ασκήσεις για μέση-δαχτυλίδι!

Νίκησε το λίπος με αυτές τις θαυματουργές ασκήσεις

Κάθε φορά που πάτε να φορέσετε το αγαπημένο σας εφαρμοστό τζιν σας πιάνει πανικός; Δυστυχώς, τα στενά παντελόνια τονίζουν ακόμη περισσότερο τα πλαϊνά σας παχάκια κι εσείς βρίσκεστε σε απόγνωση. Μη φέρνετε την καταστροφή, καθώς κάθε πρόβλημα έχει και τη... λύση του.


Για να καταφέρετε να ξεφορτωθείτε το λίπος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς θα πρέπει αρχικά να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή σας. Κόψτε τα γλυκά και τα τηγανιτά, πείτε αντίο στο junk food και στην υπερκατανάλωση υδατανθράκων και βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τις φυτικές ίνες. Μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα και φυσικά να καταναλώνετε πράσινο τσάι.

7-Minute-HIIT-Workout 678ed


Δεύτερος και ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας; Η άσκηση. Θα πρέπει να επισκέπτεστε το γυμναστήριό σας τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, το τρέξιμο και το γρήγορο περπάτημα θα σας βοηθήσει να κάψετε το περιττό λίπος. Τέλος, δεν έχετε παρά να βάλετε στο πρόγραμμά σας τις παρακάτω ασκήσεις που κάνουν θαύματα:

Άσκηση 1η: Ενώστε τα πόδια σας και λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας (όπως όταν πάτε να κάνετε κάθισμα), κρατήστε το στήθος σας προς τα έξω, φροντίζοντας η πλάτη σας να είναι σε μια ευθεία. Ανοίξτε τα χέρια σας σε έκταση φροντίζοντας οι παλάμες σας να κοιτούν προς τα έξω και κάνετε περιστροφές του κορμού από τη λεκάνη. Φέρτε το δεξί σας χέρι μπροστά και κάθετα στο σώμα και το αριστερό σας στην ευθεία και προς τα πίσω. Κάνετε την ίδια περιστροφή από την αντίθετη πλευρά, φροντίζοντας οι κινήσεις σας να είναι συντονισμένες. Μη σταματάτε μέχρι να κουραστείτε.


Άσκηση 2η: Από όρθια στάση και με τα χέρια σας να ακουμπούν στα πόδια σας γείρετε το σώμα σας προς τα δεξιά προσέχοντας η σπονδυλική σας στήλη να είναι καλά τεντωμένη και οι κοιλιακοί σας σφιχτοί. Κατεβείτε όσο περισσότερο μπορείτε κι έπειτα αλλάξτε μεριά. Κάνετε το ίδιο και από την αριστερή μεριά. Επαναλάβετε την άσκηση εναλλάξ για 30 φορές επί 3 σετ. Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε και βαράκι για να δυσκολέψετε την εκτέλεση της άσκησης.


Άσκηση 3η: Ξαπλώνετε πλάγια, στηρίζοντας το σώμα σας στον πήχη έχοντας σφιγμένη γροθιά. Ο αγκώνας σας θα πρέπει να είναι λυγισμένος σε ορθή γωνία και το άλλο σας χέρι θα πρέπει να είναι τοποθετημένο κατά μήκος του κορμού. Τα πόδια σας θα πρέπει να είναι καλά ενωμένα μεταξύ τους και το κεφάλι σας να βρίσκεται σε ουδέτερη θέση. Στόχος σας είναι να σηκώσετε τη λεκάνη σας μέχρι το σώμα σας να σχηματίσει ευθεία γραμμή (από τους ώμους ως τους αστραγάλους). Μείνετε σε αυτή τη στάση σταθερά για όσο αντέχετε. Προσοχή: Σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε την κοιλιά, τους ραχιαίους και τους γλουτούς σας. Ξεκουραστείτε για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την ίδια άσκηση 10 φορές.

Διαβάστε ακόμα

Ασκήσεις για τέλειους ώμους και γραμμωμένα χέρια βήμα-βήμα: Θα πείτε όχι;

Ξεκινήσατε τρέξιμο; Δείτε μερικά tips για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες