Είναι 6 και... αρκούν! Οι ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας σε χρόνο dt!

Ερμιόνη Σαρρή
Είναι 6 και... αρκούν! Οι ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας σε χρόνο dt!

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις διακοπές... ξεκίνησε

Τα φαρδιά πουλόβερ μπήκαν στη ναφθαλίνη και τα μίνι και αέρινα φορέματα πήραν τη θέση τους στη ντουλάπα. Εσείς πάλι δεν έχετε καταφέρει να χτίσετε ακόμη το κορμί που ονειρευόσασταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά έχετε ακόμη λίγο χρόνο μέχρι να πατήσετε το πόδι σας σε κάποιο ελληνικό νησί.

Αν, λοιπόν, θέλετε να εντυπωσιάσετε με το καλλίγραμμο σώμα σας και γενικώς να αισθανθείτε κάπως καλύτερα με τον εαυτό σας, ακολουθήστε καθημερινά τις παρακάτω 6 ασκήσεις. Δεν θα σας στερήσει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο σας. Φορέστε ό,τι πιο άνετο υπάρχει στη ντουλάπα σας, δυναμώστε το ραδιόφωνο και ονειρευτείτε τον εαυτό σας σε κάποια παραλία κάνοντας τα παρακάτω.

Προβολές

Σταθείτε σε όρθια θέση με ίσια την πλάτη και κρατήστε στα χέρια σας δύο βαράκια. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μπουκαλάκια νερού. Τα χέρια σας πρέπει να είναι λυγισμένα και τα πόδια σας ενωμένα. Από τη θέση αυτή κάνετε 10 προβολές προς τα εμπρός τεντώνοντας ταυτόχρονα τα χέρια σας. Έπειτα, αλλάζετε πόδι και επαναλαμβάνετε για άλλες 10 φορές.

comp-3491055-3491056-HammerCurl-JamesFarrell628x363 77ac1

Κοιλιακοί

Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος, σηκώστε τα πόδια σας ψηλά και λυγίστε τα (γωνία 90 μοιρών). Κρατήστε επίσης τα χέρια σας λυγισμένα μπροστά από το έδαφος. Από τη θέση αυτή, τεντώστε και κατεβάστε τα πόδια σας προς το έδαφος ενώ ταυτόχρονα πηγαίνετε και τα χέρια σας προς τα πίσω. Χέρια και πόδια πρέπει να πλησιάσουν προς το έδαφος, αλλά να μην ακουμπήσουν. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε για 12 φορές.

comp-3365563-backtoners-TomRafalovich628x363 26c11

Καθίσματα σε θέση πλιέ

Σταθείτε σε όρθια θέση, ανοίξτε τα πόδια σας σε θέση πλιέ και τεντώστε τα χέρια σας προς τα επάνω. Τα γόνατα και οι μύτες των ποδιών σας πρέπει να κοιτούν προς τα έξω. Από τη θέση αυτή κάνετε καθίσματα, ενώ τα χέρια σας ακολουθούν την κίνηση των ποδιών σας.

comp-3491051-3491052-PlieVRaise-JamesFarrell628x363 562c2

Roll up κοιλιακοί

Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος τεντώνοντας χέρια και πόδια. Πάρτε βαθιά αναπνοή, σφίξτε την κοιλιά σας και προσπαθήστε να σηκωθείτε κρατώντας τα πόδια σας κολλημένα στο έδαφος και τεντωμένα. Τα χέρια σας θα σας βοηθήσουν να σηκωθείτε πιο εύκολα, αφού το σώμα σας θα ακολουθεί την κίνησή τους.

comp-3532125-pilatesrollup-ChrisFanning628x363 b16ff

Πιέσεις ποδιών

Σταθείτε σε όρθια θέση, κρατήστε δύο βαράκια στα χέρια σας και τεντώστε τα ψηλά. Σηκώστε ελαφρά το δεξί σας πόδι και κάντε 20 μικρές πιέσεις προς τα επάνω. Μόλις τις ολοκληρώσετε, αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε τις πιέσεις.

tricepspress-TomRafalovich628x363 48330

Push ups τοίχου

Ακουμπήστε τα χέρια σας πάνω στον τοίχο και κάνετε τα κλασσικά push ups σε όρθια θέση. Τα πόδια σας πρέπει να είναι στις μύτες και να σχηματίζουν γωνία 60 μοιρών με το έδαφος. Κάντε 15 επαναλήψεις.

elevatedpushup-MitchMandel628x363 2021b

Διαβάστε ακόμη:

Πόδια μοντέλου σε χρόνο... dt! Οι ασκήσεις της Carrie Underwood είναι ό,τι χρειάζεστε

Beach body: Επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι (και χωρίς ροκανίσματα)!

http://sparkleandhealth.blogspot.gr/

DPG Network