3 σημαντικοί λόγοι που η πρωινή γυμναστική είναι (πολύ) καλύτερη από τη βραδινή

3 σημαντικοί λόγοι που η πρωινή γυμναστική είναι (πολύ) καλύτερη από τη βραδινή

Είναι αλήθεια ότι είτε κάψετε, ασκούμενη, 300 θερμίδες το βράδυ είτε το πρωί, είναι ένα και το αυτό. Κι όμως οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν πραγματικά φυσικά και ψυχολογικά οφέλη στην πρωινή άσκηση.

  1. Έχετε διπλάσιες πιθανότητες να φτάσετε μέχρι το γυμναστήριο. Καθώς η ημέρα προχωράει, όλο και κάτι πιο σημαντικό θα βρείτε να κάνετε από το να πάτε στο γυμναστήριο. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 90% των ατόμων που ασκούνται τακτικά, έχουν μία σταθερή, πρωινή ρουτίνα γυμναστικής.
  2. Ενισχύει το μεταβολισμό σας. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως όταν ξεκινάτε την ημέρα σας με γυμναστική, δίνετε και μία ώθηση στο μεταβολισμό σας από νωρίς-νωρίς, η οποία θα σας συντροφεύει και στο υπόλοιπο της ημέρας. Με τέτοιο ξεκίνημα, μπορείτε να περάσετε και το υπόλοιπο της ημέρας σας καίγοντας θερμίδες ακόμα και μακριά από το γυμναστήριο.
  3. Ενισχύει την σκέψη και την αποδοτικότητα σας. Μελέτες έχουν δείξει πως η πρωινή άσκηση ενισχύει την οξυδέρκεια σας και κατά συνέπεια την αποδοτικότητα σας στη δουλειά και σε ό,τι άλλο κάνετε.