3 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά που μπορείς να κάνεις εύκολα και μόνη σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά που μπορείς να κάνεις εύκολα και μόνη σου

Ποιος είπε ότι μόνο στο γυμναστήριο μπορείς;

Τους καλοκαιρινούς μήνες –εντάξει και τους χειμερινούς- το όνειρο και η επιθυμία κάθε γυναίκας είναι ένα: η επίπεδη κοιλιά. Όποιο κορίτσι και αν ρωτήσεις η απάντηση είναι μία και δεδομένη, όλες θέλουμε μία επίπεδη κοιλιά που θα αναδεικνύει τόσο το σώμα μας γενικότερα, όσο και τα αγαπημένα μας cropped μπλουζάκια.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις μία επίπεδη κοιλιά, καλύτερα και από τον personal trainer σου. Δεν σου λέμε φυσικά να μην τον συμβουλευτείς πριν ξεκινήσεις, αλλά αν δεν προλαβαίνει λόγω φόρτου εργασίας να σε βοηθήσει σε αυτό, μπορείς να το κάνεις εύκολα και μόνη σου στο σπίτι. Όλα όσα θα χρειαστείς, εκτός από τα ρούχα γυμναστικής σου, είναι απλά το στρωματάκι σου.

Δες και αυτό: 7 απλοί τρόποι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα

Και ξεκινάμε:

#1. Σανίδα στο πλάι με περιστροφή

side plank

Πάρε θέση σε πλάγια σανίδα στηριζόμενη στο αριστερό αντιβράχιο σου με τα πόδια σου ενωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Τοποθέτησε το δεξί σου χέρι πίσω από το κεφάλι σου και κράτησε το εκεί ενώ προσπαθείς να φέρεις τον αγκώνα σου προς το πάτωμα. Σιγουρέψου, πως οι κοιλιακοί σου μαζεύονται κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 15 επαναλήψεις και στη συνέχεια άλλαξε πλευρά.

#2. Στάση σουγιάς

jack knife

Μην μας ρωτήσεις γιατί η άσκηση αυτή έχει ονομαστεί έτσι, πιθανολογούμε λόγω της στάσης που παίρνει το σώμα σου όταν διπλώνεται στα δύο. Είναι απλό αυτό που πρέπει να κάνεις. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια σου απλωμένα. Από αυτήν τη θέση σήκω στηριζόμενη στη μέση σου και σφίγγοντας του κοιλιακούς σου και με το δεξί σου χέρι προσπάθησε να πιάσεις το αριστερό σου πόδι. Κάθισε στην αρχική σου θέση και επανέλαβε στο άλλο χέρι και πόδι. Συνέχισε έτσι μέχρι να συμπληρώσεις 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

#3. Στάση ποδήλατο

bicycle crunch

Απλή, γνωστή και η πιο εύκολη άσκηση, σωστά; Ξάπλωσε στην πλάτη σου με τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και τα πόδια σου σηκωμένα. Τα γόνατά σου πρέπει να κάμπτονται σε γωνία 90 μοιρών. Ξεκίνα την κίνηση φέρνοντας τον δεξιό αγκώνα σου προς το αριστερό γόνατό και ισιώνοντας το δεξί σου πόδι. Μείνε έτσι για 1 δευτερόλεπτο και στη συνέχεια άλλαξε πλευρά. Συνέχισε έτσι μέχρι να συμπληρώσεις 15 επαναλήψεις για κάθε πλευρά.

Διάβασε ακόμη: 3 τροφές που πρέπει να ξεχάσεις τη γεύση τους αν θες να ξεφουσκώσεις

Photo credits: Jen Cohen