7 απλοί τρόποι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
7 απλοί τρόποι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα

Κάνοντας κάποιες πολύ μικρές και απλές αλλαγές

Αν υπάρχει κάτι που πάντα μας δυσκολεύει κάθε φορά που προσπαθούμε να χάσουμε κιλά, αυτό είναι η περιοχή της κοιλιάς. Είναι αποδεδειγμένο πως είναι το πιο δύσκολο σημείο του σώματος που μπορείς να χάσεις κιλά και γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τα καταφέρεις.

Εάν κάνεις όμως κάποιες βασικές, απλές και πολύ σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα σου μπορείς να μειώσεις το κοιλιακό σου λίπος έστω και λίγο ακόμη και μέσα σε μία εβδομάδα. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές θα δεις παρακάτω.

#1. Φάε πιο συχνά και μικρότερες μερίδες
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις κιλά στην περιοχή της κοιλιάς μέσα σε μία εβδομάδα. Σου προτείνουμε αντί να φας 3 πλήρη γεύματα μέσα στην ημέρα και υπερφορτώσεις το πεπτικό σου σύστημα, μπορείς να τρως μικρότερες ποσότητες ανά 2 ή 3 ώρες περίπου.

#2. Μείωσε την πρόσληψη τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
Πολλοί άνθρωποι μερικές φορές υποφέρουν από πρήξιμο. Το φούσκωμα μπορεί να αποφευχθεί με τον περιορισμό της πρόσληψης τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να είναι: μπρόκολο, φασόλια, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι

Αυτά τα λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες είναι καλά για το σώμα, αλλά θανατηφόρα για το σχήμα του. Σου προτείνουμε να τα βγάλεις από τη διατροφή σου για μία εβδομάδα, καθώς προκαλούν αέρια και φούσκωμα. Ωστόσο, μπορείς να τα βάλεις στη διατροφή σου και πάλι σταδιακά, έπειτα από μία εβδομάδα.

#3. Κόψε τα γαλακτοκομικά
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, προκαλούν δυσάρεστες συνθήκες αερίων και φούσκωμα. Αυτό συμβαίνει επειδή δυσκολεύονται να αφομοιώσουν τη «λακτόζη», τη ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Γι’ αυτό σου προτείνουμε να τρως γιαούρτι και να μειώσεις τις ποσότητες γάλακτος και των προϊόντων του.

#4. Φάε περισσότερες τροφές πλούσιες σε κάλιο
Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, όπως το αβοκάντο, οι μπανάνες, η παπάγια, το μάνγκο, το πεπόνι και το γιαούρτι, έχουν πολλά οφέλη που μειώνουν τον πρήξιμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κάλιο είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού και του πρηξίματος.

Δες και αυτό: 3 ασκήσεις για να γραμμώσεις την κοιλιά σου στο άψε σβήσε

#5. Φάε περισσότερα βατόμουρα και καρύδια
Τα μούρα είναι η καλύτερη τροφή για την καταπολέμηση του λίπους. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι αυτά τα φρούτα σταματούν τα λιποκύτταρα από το να μεγαλώνουν. Βοηθούν επίσης τα λιπώδη κύτταρα να παράγουν «αδιπονεκτίνη», μια ορμόνη που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής με ταυτόχρονη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Τα καρύδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε καρύδια δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος από αυτούς που δεν τρώνε καθόλου.

#6. Πιες περισσότερο νερό
Το νερό είναι εξαιρετικό για την υγεία, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος και να «ισιώσεις» το στομάχι σου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν πίνεις αρκετό νερό, βοηθάς το σύστημά σου να διατηρεί την σωστή ισορροπία νερού που βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών, μια σημαντική αιτία της πρησμένης κοιλιάς. Το νερό σε κάνει να νιώθεις γεμάτη και να μειώνεις έτσι την υπερκατανάλωση τροφής.

#7. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα smoothie
Τα smoothies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις υγιής και ενυδατωμένη. Τα φτιάχνεις πολύ εύκολα και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Σου προτείνουμε smoothie καρπούζι, δεδομένου ότι αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται «αργινίνη» που είναι γνωστό ότι μειώνει το σωματικό λίπος και αυξάνει τη μυϊκή μάζα.

Ένα smoothie με ανανά σε γεμίζει με βρομελίνη (aka bromelain) ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και εξαφανίζει το φούσκωμα.

Φυσικά μαζί με όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσεις και την γυμναστική σου και κυρίως τις ασκήσεις που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Διάβασε ακόμη: 3 τροφές που πρέπει να ξεχάσεις τη γεύση τους αν θες να ξεφουσκώσεις