Δύο στάσεις yoga που θα ανακουφίσουν τον πόνο της πλάτης σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δύο στάσεις yoga που θα ανακουφίσουν τον πόνο της πλάτης σου

Δες πόσο εύκολα θα τις κάνεις

Η yoga είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή συνήθεια ευεξίας και καλής φυσικής κατάστασης. Εάν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ, είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις, γιατί εκτός του ότι σου προσφέρει μία πολύ καλή φυσική κατάσταση, μπορεί και να σε ανακουφίσει από διάφορους πόνους που μπορεί να νιώθεις στο σώμα σου.

Ο πόνος ας πούμε που νιώθεις χαμηλά στην πλάτη σου (ή στην μέση) εάν κάνεις μια καθιστική δουλειά μπορεί να ανακουφιστεί ακολουθώντας κάποιες ασκήσεις yoga. Αν λοιπόν είσαι παθούσα και σε πετυχαίνουμε στη φάση αυτή που θες να κάνεις κάτι για να ανακουφιστείς, κάνε αυτές τις δύο στάσεις yoga. Και θα γυμναστείς και θα ξεχάσεις και τον πόνο σου παράλληλα.

Cow pose (η στάση της αγελάδας)

Φέρε το σώμα σου σε θέση τραπεζάκι στηριζόμενη στα χέρια και στα γόνατά σου, με τα χέρια σου να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και τα γόνατά σου κάτω από τους γοφούς.

Εισέπνευσε και πίεσε το στήθος σου προς τα εμπρός καθώς το κεφάλι σου κοιτάζει προς τα επάνω. Βεβαιώσου πως κρατάς τον «πυρήνα» σου σταθερό και πώς δεν ρίχνεις όλο το βάρος σου χαμηλά στην πλάτη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Cat pose (στάση της γάτας)

Έχοντας την ίδια θέση όπως στη στάση της αγελάδας σχημάτισε μια καμάρα με την πλάτη σου, κοιτάζοντας τους μηρούς σου. Εξέπνευσε και βγάλε όλο τον αέρα από μέσα σου.

Η κίνηση μεταξύ γάτας και αγελάδας είναι γνωστή ως κάμψη του νωτιαίου. Αυτό επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη σου να απελευθερώσει την ένταση στην πλάτη. Πάρε το χαλάκι σου, φόρα το κολάν σου και κάνε αυτές τις δύο ασκήσεις. Θα δεις αμέσως πώς θα ανακουφιστείς.