Τα 3 λεπτά γυμναστικής που μπορούν να γυμνάσουν όλο σου το σώμα

Νατάσσα Σχοινά
Τα 3 λεπτά γυμναστικής που μπορούν να γυμνάσουν όλο σου το σώμα

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις

Ένα από τα καλά των τελευταίων χρόνων είναι η αυξανόμενη ζήτηση για γυμναστική από τον κόσμο, που, είτε οφείλεται στου celebrities είτε όχι, είναι ίσως η καλύτερη τάση που έχεις δει. Η εκγύμναση του σώματος, πέρα από το ότι σου δίνει το αισθητικό αποτέλεσμα που ζητάς, είναι κάτι που έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σου. Ακόμα και ψυχολογικά θα νιώσεις τα αποτελέσματά της, αν λάβεις υπόψιν σου ότι η γυμναστική συνδέεται με μειωμένα επίπεδα στρες και βελτίωση της γενικότερης διάθεσής σου.

Όταν, όμως, βλέπεις τις υποχρεώσεις να τρέχουν και το πρόγραμμά σου να μην έχει τον παραμικρό παραθυράκι για ελεύθερο χρόνο, πόσο εύκολο είναι να πεις ότι πας στο γυμναστήριο για μία ώρα; Αν σε αυτό προσθέσεις και τον χρόνο που χρειάζεσαι για να ετοιμαστείς πριν πας κι αφού γυρίσεις, τότε τα όρια στενεύουν ακόμα περισσότερο.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να απαντήσει μία άσκηση γυμναστικής, η οποία υπόσχεται σμίλευση όλου του σώματος και, μάλιστα, χωρίς να χρειάζεσαι πολύ ώρα να αφιερώσεις. Ναι, μιλάμε για το γνωστό σε όλους «plank», μία άσκηση που προτείνουν σχεδόν όλοι οι fitness trainers και όχι άδικα.

To «plank» έχει πολλά οφέλη να σου προσφέρει, όπως καλύτερη απόδοση, βελτίωση του μεταβολισμού και της στάσης του σώματος, μείωση των τραυματισμών στην σπονδυλική στήλη και στην πλάτη, καλύτερη ισορροπία και αύξηση της ευλυγισίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις ένα πρόγραμμα plank που διαρκεί μόλις 3 λεπτά, αλλά τα αποτελέσματα που θα δεις, αν το ενσωματώσεις μερικές φορές την εβδομάδα στην καθημερινότητά σου, θα σε εντυπωσιάσουν.