Ζέσταμα ή Stretching πριν το τρέξιμο;

Ζέσταμα ή Stretching πριν το τρέξιμο;

Και τα δύο, αλλά το καθένα στην ώρα του.

Για να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια δραστηριότητα, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι παρόμοια δραστηριότητα που είναι πιο αργή και ήπια. Έτσι, αν πρόκειται να πάτε για τρέξιμο, ξεκινήστε με μια βόλτα, και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ένταση σας.

Το stretching (τέντωμα) όταν οι μυς είναι κρύοι, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερα γίνεται αφού το σώμα σας έχει ζεσταθεί. Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει έπειτα από περισσότερες από 350 μελέτες, που εξέτασαν τη σχέση μεταξύ stretching και τραυματισμών.

Στον αντίποδα τώρα θα έπρεπε να αναφέρουμε ότι είναι γεγονός πως το stretching βελτιώνει την ευελιξία, η οποία μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Γι΄αυτόν το λόγο είναι θα πρέπει πρώτα να ζεσταθείτε και μετά να κάνετε stretching, που είναι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ιδανικά, μπορείτε να τελειώνετε με αυτόν τον τρόπο την άσκηση σας, για να χαλαρώνετε, κιόλας, σταδιακά.