Οι βασικοί λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να κολυμπάς κάθε μέρα

Οι βασικοί λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να κολυμπάς κάθε μέρα

Μήπως να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου, τώρα που το καλοκαιράκι πλησιάζει; 

Το καλοκαίρι το αγαπάμε για πολλούς λόγους: Ο καλός καιρός, οι διακοπές, η θάλασσα και γενικότερα η ανεβασμένη διάθεση, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της εποχής αυτής, στα οποία καλώς ή κακώς κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Το βασικό χαρακτηριστικό του λοιπόν, δεν είναι άλλο από την θάλασσα, την οποία ως Έλληνες έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στα καλύτερά της.

Και μιας και διαθέτουμε μερικές από τις πιο όμορφες και καθαρές θάλασσες παγκοσμίως, και οι τουρίστες κάνουν σαν τρελοί για να πλατσουρίσουν στα καταγάλανα νερά μας, μήπως θα έπρεπε να τις εκτιμήσεις κι εσύ λίγο περισσότερο; Ξέρω, είναι τεράστια απόλαυση να λιάζεσαι, να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου και απλά να ρεμβάζεις μακριά από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας, αλλά μήπως να εκμεταλλευτείς τον τεράστιο αυτό θησαυρό που έχεις, για το καλό της σιλουέτας αλλά και της υγείας σου;

Κι όμως φίλη μου, το κολύμπι είναι πολύ πιο ευεργετικό από όσο θα πίστευες, μιας και θεωρείται από τις κορυφαίες μεθόδους εκγύμνασης και ένας άψογος τρόπος για να κάψεις θερμίδες. Αρκεί να σου πω, ότι με μόλις 10 λεπτά ελεύθερο μπορείς να κάψεις μέχρι και 100 θερμίδες, και όσο αυξάνεις τα λεπτά, τόσο αυξάνεις και τις θερμίδες φυσικά ενώ με 10 λεπτά πρόσθιο μπορείς να κάψεις 60 θερμίδες τα 10 λεπτά.

mohamed nashah 4NgesU9aooQ unsplash

Επιπλέον, το κολύμπι, είναι 8 φορές πιο αποδοτικό από το περπάτημα και 4 από το τρέξιμο, ενώ είναι και από τις λίγες ασκήσεις με τις οποίες γυμνάζεις όλο σου το κορμί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο λόγος που το κολύμπι είναι τόσο σπουδαία άσκηση, είναι γιατί δίνει τη δυνατότητα να γυμνάσεις όλο σου το σώμα, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεις τους μύες σου μιας και το σώμα μέσα στο νερό, είναι ως γνωστόν ελαφρύτερο κατά 50% ενώ είναι και η τέλεια άσκηση για την αύξηση της μυικής μάζας.

Μετά από όλα αυτά ελπίζω να σε έπεισα, να μένεις λίγο παραπάνω στη θάλασσα από εδώ και πέρα!