6 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά που μπορείς να κάνεις από την καρέκλα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
6 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά που μπορείς να κάνεις από την καρέκλα σου

Ιδανικό αν βαριέσαι τη γυμναστική

Ας είμαστε ειλικρινείς, καλοκαίρι και γυμναστική είναι δύο λέξεις που δεν κολλάνε και πολύ μεταξύ τους. Για την ακρίβεια δεν κολλάνε καθόλου, αλλά έλα που εσύ θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά Ιούλιο μήνα. Είναι ολοφάνερο πως πρέπει κάτι να κάνεις γι΄ αυτό και θα το κάνεις. Όχι δεν είναι απαραίτητο να πας γυμναστήριο, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε μπορείς να γυμναστείς και από το σπίτι σου. Μπορεί να μην έχεις τις ανέσεις που θα βρεις σε ένα γυμναστήριο, όμως πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως μπορείς να γυμνάσεις την περιοχή της κοιλιάς, και γιατί όχι να μην αποκτήσεις και κοιλιακούς ακόμη και αν κάθεσαι στην καρέκλα σου;

Ακούγεται – και είναι φανταστικό- και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σου δείξουμε πώς να το κάνεις, και πώς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά από το σπίτι σου, και πιο συγκεκριμένα από την καρέκλα σου. Αναρωτηθήκαμε, προβληματιστήκαμε, το ψάξαμε και βρήκαμε έξι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στην καρέκλα σου και να γυμνάσεις την κοιλιά σου. Οκ δεν λέμε πως θα αποκτήσεις κοιλιά σανίδα μέσα σε λίγες μέρες αλλά δεν αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια έτσι για το καλό; Ξέρουμε άλλωστε πως ούτε κι εσύ έχεις κάνει τις διακοπές σου ακόμη, οπότε δεν κάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι γενικά στις ασκήσεις είναι να κρατάς την πλάτη σου ευθεία κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής τους. Κάνε τις με αργό και ελεγχόμενο τρόπο. Αυτές οι ασκήσεις ενισχύουν τους κοιλιακούς μυς, βελτιώνουν την πέψη και βοηθούν στην καύση λίπους.

Να θυμάσαι πως δεν πρέπει να κάνεις τις ασκήσεις αυτές εάν έχεις πόνο στην πλάτη ή στα πόδια κατά την εκτέλεσή τους.