Τελικά ζυγίζει περισσότερο η μυϊκή μάζα από το λίπος; Όλη η αλήθεια

Τελικά ζυγίζει περισσότερο η μυϊκή μάζα από το λίπος; Όλη η αλήθεια

Η απάντηση είναι λίγο πιο περίπλοκη απ'όσο νομίζαμε.

Υπάρχει ένα γνωστό ερώτημα που πιθανότατα να έχεις ακούσει : Ο μυς ζυγίζει άραγε περισσότερο από το λίπος; Την ώρα που πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ερώτηση τέχνασμα, η αλήθεια είναι πως αυτό δεν ισχύει. Ουσιαστικά το ερώτημα αν ο μυς ζυγίζει περισσότερο από το λίπος εξαρτάται κυρίως από το μέτρο σύγκρισης.

Η απάντηση επικεντρώνεται στη σύνθεση του σώματος και στο ποσοστό του λίπους έναντι της μη λιπαρής μάζας στο σώμα σου (που στην πραγματικότητα περιλαμβάνει μυς, οστά και όργανα). Κάπου εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως η σωματική διάπλαση ή το βάρος δεν είναι απαραίτητα ένδειξη υγείας. Μερικές φορές ο μυς ζυγίζει περισσότερο από το λίπος. Εάν παίρνεις απλά ένα μπολ με λίπος και το συγκρίνεις με ένα μπολ ίδιου μεγέθους με μυς, ο μυς θα ζυγίζει περισσότερο. Αλλά αυτή είναι μόνο μια εξήγηση με τους απλούστερους όρους. Υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες που συνθέτουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μεγάλο ρόλο παίζει πώς το σώμα σου ανταποκρίνεται σε αυτούς τους δύο ιστούς: το σωματικό λίπος και τους μυς.

Γνωρίζουμε πως το λίπος είναι κακό για τον οργανισμό όμως ένα μικρό ποσοστό είναι απαραίτητο για μια υγιή διαβίωση. Ο λιπώδης ιστός παίζει μερικούς σημαντικούς ρόλους, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η παραγωγή ορμονών και η ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την άσκηση, τα υγιή ποσοστά σωματικού λίπους για τις γυναίκες κυμαίνονται από 10% έως 31%. Αυτό που οφείλεις να κάνεις για την απόκτηση μυών και μείωση του λίπους είναι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Δες επίσης: Με αυτή την καθημερινή άσκηση θα δεις αισθητή διαφορά στο σώμα σου



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com