Οι καλύτερες ασκήσεις για να γραμμώσεις πριν βγεις στην παραλία (video)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Οι καλύτερες ασκήσεις για να γραμμώσεις πριν βγεις στην παραλία (video)

Μπορείς να τις κάνεις πανεύκολα στο σπίτι και να δεις ορατά αποτελέσματα στο σώμα σου.

Κακά τα ψέματα, όλες θέλουμε να έχουμε ένα σφριγηλό σώμα για να φορέσουμε αργότερα το νέο μας μπικίνι γεμάτες αυτοπεποίθηση. Η διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στο βάρος και την εικόνα μας ωστόσο η γυμναστική μπορεί πάντα να φέρει αποτελέσματα και να βοηθήσει να σφίξουμε πριν τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα.

Αν λοιπόν δεν έχεις πρόσβαση στο γυμναστήριο, υπάρχει τρόπος να είσαι fit ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σου. Ναι, καλά διάβασες! Υπάρχουν μερικές εύκολες αλλά παράλληλα αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς εύκολα να κάνεις σε λίγα μόλις λεπτά.

Oι 4 καλύτερες ασκήσεις

via GIPHY

1) Προβολές

Η συγκεκριμένη άσκηση όχι μόνο ενδυναμώνει τα πόδια αλλά δυναμώνει και τον κορμό με τα βαθιά βήματα που κάνεις. Αυτή η άσκηση επικεντρώνεται στην εκγύμναση του πάνω μέρος του ποδιού και του γλουτού. Έχει επίσης και συντονιστικό ρόλο, καθώς σε βοηθάει να συντονίσεις καλύτερα τις κινήσεις σου κρατώντας βάρη και κάνοντας μεγάλα ανοίγματα.

2) Καθίσματα

Αν δεν κάνεις καθίσματα με μπάρα (ή βαράκι) τότε είναι η ώρα να τα ξεκινήσεις. Κάνε πλήρεις επαναλήψεις μέχρι να είσαι σε βαθιά θέση. Δεν υπάρχει κάποια άλλη άσκηση ή κάποιο μηχάνημα για να σε βοηθήσει περισσότερο να αποκτήσεις γυμνασμένα πόδια που θα θαυμάζουν όλοι.

3) Άρσεις θανάτου (dead lift)

Αν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι αθλητές και οι bodybuilders έχουν τόσο γυμνασμένα πόδια, αυτή είναι μια καλή απάντηση. Με την άσκηση αυτή δίνεις έμφαση στην κίνηση των γλουτών και βάζοντας τους να σηκώνουν πολλά κιλά τους πρεσάρεις κάνοντας μεγάλες και κουραστικές επαναλήψεις.

4) Σανίδα (κοιλιακοί)

Eίναι με διαφορά η πιο σημαντική άσκηση για εκγύμναση ολόκληρου σχεδόν του σώματος και κυρίως του κορμού, καθώς ενεργοποιεί πολλές και διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Δες στο παρακάτω βίντεο πώς θα την κάνεις.



Βαριέσαι τη γυμναστική; Κάνε αυτό το 5λεπτο πρόγραμμα καύσης λίπους



Οι σωστές ασκήσεις για να ηρεμεί το σώμα σου μετά από πολλές ώρες εργασίας στον υπολογιστή



Πηγή κεντρικής: freepik.com