Μη σε πτοεί η βροχή: 4 ασκήσεις θα σε γεμίσουν ενέργεια ακόμη κι από τον καναπέ σου

Μη σε πτοεί η βροχή: 4 ασκήσεις θα σε γεμίσουν ενέργεια ακόμη κι από τον καναπέ σου

Μείνε σπίτι και χτίσε κορμί χωρίς κόπο αλλά με τον σωστό τρόπο.

Η κακοκαιρία έπληξε την πρωτεύουσα με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να επαναφέρουν (έστω και για λίγο) την τηλεργασία στη ζωή μας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις γι' αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις τις φόρμες σου, να δουλέψεις και παράλληλα να φροντίσεις να αποβάλλεις το στρες, τονώνοντας το κορμί σου.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Μα φυσικά κάνοντας μερικές εύκολες αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις μέσα στο σπίτι. Δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό, ένα στρώμα, φόρμες (ή κολάν) και η καλή σου διάθεση αρκούν.

Αυτές είναι οι ασκήσεις που κάνουν καλό στο σώμα αλλά και στο μυαλό σου

4 ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι (και θα ανακουφιστείς!)

https://www.instagram.com/p/CVBFx-HrQ1e/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Διατάσεις

Τέντωμα λαιμού: Τοποθέτησε τα χέρια σου στους γοφούς και κράτησε την σπονδυλική στήλη ίσια. Γείρε το κεφάλι σου προς τα πίσω. Για μεγαλύτερο τέντωμα μπορείς να βάλεις τα χέρια σου στο μέτωπο.

Πλευρικό τέντωμα ώμων- Πώς θα το κάνεις

Τέντωσε το δεξί σου χέρι προς τα αριστερά. Χρησιμοποίησε το άλλο χέρι και τράβηξε τον βραχίονα που τεντώνεται προς το σώμα σου. Επανέλαβε την άσκηση με το άλλο χέρι.

2) Push ups

Ξεκίνησε τοποθετώντας τα χέρια σου στο άνοιγμα των ώμων ή λίγο πιο ανοιχτά. Καθώς λυγίζεις τους αγκώνες σου και χαμηλώνεις το σώμα σου προς το πάτωμα, βεβαιώσου ότι οι αγκώνες έχουν γωνία 45 μοιρών περίπου ως προς το σώμα σου. Πίεσε προς τα πάνω και επανάλαβε. Αν είσαι αρχάρια, κράτησε τα γόνατά σου στο πάτωμα.

3) Βαθιά καθίσματα

Ξεκίνησε με άνοιγμα στα πόδια σου λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα των ισχίων σου και τα δάχτυλά σου στραμμένα ελαφρώς προς τα έξω. Τα χέρια σου ευθεία μπροστά, παράλληλα με το έδαφος. Μην ξεχάσεις να κοιτάς ευθεία μπροστά συνέχεια. Ρίξε το βάρος στις φτέρνες και το μαλακό τμήμα των ποδιών σου και κράτησε το κέντρο σου σφιχτό. Κάνε ένα βαθύ κάθισμα μέχρι η άρθρωση του ισχίου σου να είναι χαμηλότερα από τα γόνατά σου.

4) Yoga

Η yoga είναι ευεργετική τόσο για το σώμα αλλά και το πνεύμα σου. Δες στο παρακάτω βίντεο μερικές εύκολες ασκήσεις για να μπεις σε mood.



5 σετ φόρμες που ακόμη κι αν δεν κάνεις γυμναστική θα σε ψήσουν να ξεκινήσεις

Πηγή κεντρικής: pexels.com