Πολλές επαναλήψεις vs βάρη: Τι να επιλέξεις για να χάσεις κιλά

Πολλές επαναλήψεις vs βάρη: Τι να επιλέξεις για να χάσεις κιλά

Ο καλύτερος τρόπος για να γραμμώσεις και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σώμα σου.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα για το οποίο οι γνώμες διίστανται είναι το εξής: «πρέπει τελικά να κάνω πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά ή λίγες επαναλήψεις με πολλά κιλά;» Ποια είναι άραγε η σωστή απάντηση και γιατί; Αρχικά no1 παράγοντας είναι ο επιθυμητός στόχος.

Μη σε πτοεί η βροχή: 4 ασκήσεις θα σε γεμίσουν ενέργεια ακόμη κι από τον καναπέ σου



Το μυστήριο γύρω από τα βάρη

Οι γυναίκες που θέλουν να πάρουν όγκο (μυς κυρίως) πρέπει να ακολουθήσουν εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης και διατροφής από εκείνες που θέλουν να χάσουν κιλά.

Ο μεσαίος αριθμός επαναλήψεων (συνήθως 6-12) είναι αυτός που προσφέρει μεγάλα μυϊκά οφέλη, ενώ ο υψηλός αριθμός επαναλήψεων (περισσότερες από 15) προσφέρει αύξηση της μυϊκής αντοχής. Η ιδανική κλίμακα επαναλήψεων ώστε να προκληθούν οι μέγιστες δυνατές αλλαγές στη σύνθεση του σώματός σου είναι 6 έως 12 επαναλήψεις.

Τι να επιλέξεις

Οι λίγες επαναλήψεις είναι μια πολύ καλή λύση εάν θέλεις να χτίσεις μύες και παράλληλα να αυξήσεις τη δύναμή σου. Σε περίπτωση που ο πρωταρχικός σου στόχος είναι να μειώσεις το σωματικό λίπος, θα πρέπει να εκτελέσεις το 80% των ασκήσεων του προγράμματός σου συνδυαστικά με διαλείμματα ξεκούρασης (30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο) μεταξύ των σετ.

Ο συνδυασμός προπόνησης με βάρη, η αερόβια και αναερόβια προπόνηση και πάνω απ ‘όλα η σωστή διατροφή είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να γραμμώσεις μυϊκά και όχι οι πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά.



3 πεντάλεπτες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com