5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις τους κάτω κοιλιακούς σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις τους κάτω κοιλιακούς σου

Οι κάτω κοιλιακοί είναι ένα κομμάτι που δεν γυμνάζουμε πολύ συχνά.

Η γυμναστική είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας. Και τώρα θα σε προλάβω γιατί ξέρω θα μου πεις πως δεν προλαβαίνεις. Και θα σε πιστέψω, αλλά το Σαββατοκύριακο γιατί το έχουμε; Έχεις στη διάθεσή σου δύο μέρες (αν δεν δουλεύεις) να κάνεις κάτι για εσένα. Και τι καλύτερο από λίγη γυμναστική για να τονωθείς;

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν είναι ευκαιρία να κάνεις κάποιες ασκήσεις που θα γυμνάσουν τους κάτω κοιλιακούς σου. Το αιώνιο πρόβλημα όλων των γυναικών είναι η περιοχή της κοιλιάς που δύσκολα φεύγει. Έχουμε λοιπόν 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις το κάτω μέρος της κοιλιάς σου.



Move 1: Leg Raises

Πώς θα την κάνεις: Για να ξεκινήσεις αυτήν την άσκηση πρέπει να ξαπλώσεις στο πάτωμα. Μην ξαπλώσεις εντελώς, έχε μία κλίση στην πλάτη σου έτσι ώστε να πιέζεις περισσότερο τους κάτω κοιλιακούς σου. Ανεβοκατέβασε τα πόδια σου, χωρίς να τα φτάνεις μέχρι το έδαφος και κάνω περίπου 15 επαναλήψεις. Στην παραλλαγή της μπορείς να σηκώνεις τα πόδια σου εναλλάξ, μία το ένα μία το άλλο και να νιώθεις τη δουλίτσα να γίνεται στους κοιλιακούς σου.

3 πεντάλεπτες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

Μοve 2: Extended Tucks

Πώς θα την κάνεις: Αυτή η άσκηση είναι εξαιρετική για τους κάτω κοιλιακούς, καθώς επιτρέπει στα πόδια σου να εκτείνονται μπροστά, αυξάνοντας έτσι την πρόκληση να κρατήσεις τους γοφούς σου σταθερούς. Κάθισε στην άκρη ενός πάγκου, κουτιού ή καναπέ και ξεκίνησε με τα πόδια σφιγμένα προς το στήθος και τα χέρια πίσω σου για να στηρίζεσαι. Τράβηξε τον αφαλό σου στη σπονδυλική στήλη και τέντωσε τα πόδια σου προς τα κάτω και μακριά από το σώμα σου, φτάνοντας τις φτέρνες μέχρι το έδαφος. Κράτησε τον κορμό σου σφιχτό καθώς επαναφέρεις τα πόδια σου στην αρχική θέση. Για να τροποποιήσεις αυτήν την άσκηση, μπορείς επίσης να επεκτείνεις το ένα πόδι κάθε φορά και να αλλάζεις στο επάνω μέρος.

Πολλές επαναλήψεις vs βάρη: Τι να επιλέξεις για να χάσεις κιλά

Υπάρχουν 3 ακόμη ασκήσεις που θα σε κάνουν να «ιδρώσεις τη φανέλα» Οκτώβρη μήνα, και θα τις δεις στο βίντεο παρακάτω.



Πατώντας το play οι δύο πρώτες είναι αυτές που ήδη σου περιγράψαμε.