Θέλεις λεπτή μέση; Κάνε αυτές τις 5 ασκήσεις στο σπίτι (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θέλεις λεπτή μέση; Κάνε αυτές τις 5 ασκήσεις στο σπίτι (video)

5 ασκήσεις που θέλουν μόνο 5’ από τον χρόνο σου.

Κανένας δεν λατρεύει τη γυμναστική, ειδικά τον χειμώνα, που έχεις την εναλλακτική του cocooning στο σπίτι με την κουβερτούλα σου και το ζεστό κρασάκι σου. Βέβαια χωρίς τη γυμναστική δεν μπορείς να έχεις το σώμα που ονειρεύεσαι, μόνο κάνοντας διατροφή. Όλα παίζουν ρόλο όταν θέλεις κάτι να πετύχεις, οπότε γιατί να μην το προσπαθήσεις λιγάκι;

Αν μάλιστα οι ασκήσεις για μια λεπτή μέση χρειάζονται πέντε λεπτά από τον χρόνο σου, τότε μιλάμε απλά για αστεία υπόθεση.

Μάθε τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι (ή οπουδήποτε) για τονισμένη και λεπτή μέση, παρακάτω.

Η κίνηση: Knee Drive to Knee Twist Over

Πώς θα την κάνεις: Κράτησε το βάρος σου στο μπροστινό πόδι ενώ οδηγείς το πίσω γόνατό πάνω προς το στήθος σου. Στην επόμενη κίνηση με το γόνατο, χρησιμοποίησε τον κορμό σου για να περιστρέψεις το στήθος σου προς το γόνατο προσθέτοντας μια στροφή ενώ σηκώνεις το γόνατο. Συέχισε σε αυτό το πόδι για 30 δευτερόλεπτα και μετά άλλαξε πλευρά για τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα.



Η κίνηση: Πλευρική ολίσθηση με περιστροφή

Πώς θα την κάνεις: Με το στήθος και τους γοφούς σου στραμμένα προς τα εμπρός, γλίστρησε προς τη μία πλευρά και άγγιξε το έδαφος με το αντίθετο χέρι σου καθώς εκτείνεις το άλλο χέρι προς τα πάνω προς τα πάνω. Επίστρεψε στην αρχική θέση της και εκτέλεσε την ίδια κίνηση και στρίψε στην άλλη πλευρά. Κάνε και αυτή την άσκηση συνολικά ένα λεπτό.

3 πεντάλεπτες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

Η κίνηση: Cross-Body Mountain Climbers

Πώς θα την κάνεις: Αυτή η άσκηση χρειάζεται πραγματικά έλεγχο του κορμού σου. Κράτησε στο σώμα σου σε θέση σανίδας ενώ φέρνεις εναλλάξ τα γόνατα προς την αντίθετη πλευρά του στήθους σου. Η περιστροφή του πυρήνα σου και η ένταση της «ανάβασης» απαιτούν σοβαρή εστίαση, αλλά αυτή η κίνηση είναι πολύ ευεργετική. Επιβράδυνε την ταχύτητά σου αν χρειάζεται και νιώθεις πως κουράζεσαι πριν ολοκληρώσεις το ένα λεπτό της άσκησης.

Στο βίντεο παραπάνω θα δεις δύο ακόμη ασκήσεις που μπορείς να κάνεις. Κάνε όλες τις ασκήσεις από ένα λεπτό την καθεμία.