Ετοιμάσου για bikini body! 5 ασκήσεις που θα κάνεις ακόμη και στον κήπο σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ετοιμάσου για bikini body! 5 ασκήσεις που θα κάνεις ακόμη και στον κήπο σου

Δεν χρειάζονται εξοπλισμό και μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σου.

H αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές του Πάσχα έχει ξεκινήσει αν και κακά τα ψέματα όλες στο μυαλό μας έχουμε το καλοκαίρι και τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Στόχος μας φέτος δεν είναι άλλος από το να βγούμε στην παραλία πιο fit και γραμμωμένες συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Όπως καταλαβαίνεις ο no1 τρόπος για να το επιτύχουμε είναι η συστηματική άσκηση σε συνδυασμό με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Η γυμναστική σε βοηθά να χάσεις λίπος, να έχεις περισσότερη αντοχή, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία καθώς και την λειτουργία των πνευμόνων σου. Όσο περισσότερους μυς αποκτάς, τόσο πιο ωραίο και γραμμωμένο δείχνει αργότερα το κορμί σου. Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες διαθέτουμε πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο με αποτέλεσμα το personal training ή η επίσκεψη στο γυμναστήριο να μην είναι πάντα εφικτά.

Μιας και διανύουμε την ανοιξιάτικη σεζόν, ο κήπος σου, η βεράντα ή το σαλόνι σου μπορούν να γίνουν ο χώρος που θα ασκείσαι σε καθημερινή βάση. Μερικές απλές ασκήσεις αρκούν για να δεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στον καθρέπτη και να έχεις βέλτιστα επίπεδα ευεξίας. Σύμφωνα με έρευνες η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους βελτιώνει άμεσα τη διάθεσή μας και μας γεμίζει ενέργεια για όλη την ημέρα.

koiliakoi croptop

Για να φορέσεις crop top το καλοκαίρι, κάνε από σήμερα αυτές τις 3 ασκήσεις



5 αποτελεσματικές ασκήσεις που θα κάνεις χωρίς εξοπλισμό

via GIPHY

1) Squats (καθίσματα)

Στάσου με το κεφάλι στραμμένο προς τα εμπρός και τοποθέτησε τα πόδια σου ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων. Κάθισε αναπαυτικά και κάτω σαν να κάθεστε σε μια καρέκλα, χαμηλώνοντας τους μηρούς σου όσο το δυνατόν πιο παράλληλα με το πάτωμα, με τα γόνατά σου πάνω από τους αστραγάλους σου. Επιστροφή στην όρθια θέση.

2) Reverse crunches

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα επίπεδα των ποδιών σου να δείχνουν προς το ταβάνι και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Χρησιμοποίησε τους μυς του πυρήνα σου για να σηκώσεις το κάτω μισό του κορμού σου από το έδαφος, σηκώνοντας τα πόδια σου ψηλότερα. Χαμήλωσε τα πόδια σου ελεγχόμενα στην αρχική τους θέση και επανέλαβε όσο περισσότερες φορές μπορείς.

3) Press ups

Ξάπλωσε στο πάτωμα με την όψη προς τα κάτω και σήκωσε το σώμα σου προς τα πάνω, ώστε να στηρίζεται από τα χέρια και τα πόδια σου με το άνοιγμα των ώμων. Χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι το στήθος σου να πλησιάσει στο πάτωμα αλλά να μην το αγγίξεις. Επέστρεψε στην αρχική θέση πιέζοντας τα χέρια σου στο πάτωμα για να σηκώσεις το σώμα σου.

4) Mountain climbers

Στάσου με το κεφάλι προς το πάτωμα όσο το σώμα σου στηρίζεται μπρούμυτα από τα χέρια και τα πόδια σου. «Τρέξε» σηκώνοντας τα γόνατά σου μπροστά ένα-ένα όσο πιο γρήγορα μπορείς. Συνέχισε για ένα λεπτό ή όσο μπορείς, ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα και συνέχισε την άσκηση.

5) Σανίδα

Ξάπλωσε μπρούμυτα και φέρε τους αγκώνες και τους πήχεις να ακουμπήσουν στο δάπεδο. Βεβαιώσου ότι οι αγκώνες είναι κάθετοι στο δάπεδο και κάτω από τους ώμους σου. Στηρίξου στους πήχεις, πίεσε τους κοιλιακούς και με τη βοήθειά τους σήκωσε ολόκληρο το σώμα. Μοίρασε το βάρος ανάμεσα στους πήχεις, την κοιλιά και τα δάχτυλα των ποδιών, μέχρι να σχηματίσεις μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα νύχια. Κράτησε τα πόδια σου ίσια και ελαφρώς ανοιχτά, μην λυγίζεις τα γόνατά. Φέρε το λαιμό σε ευθεία με το υπόλοιπο σώμα και κράτα σταθερό το βλέμμα σου σε ένα σημείο στο δάπεδο. Κράτα σφιχτούς τους κοιλιακούς και τους γλουτούς. Μην περιστρέφεις τους γοφούς και μην σηκώνεις τη λεκάνη, προσπάθησε να παραμένεις στην ίδια ευθεία με την πλάτη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: