Οι 5 ασκήσεις που θα τονώσουν τους κοιλιακούς σου λίγο πριν την παραλία

Οι 5 ασκήσεις που θα τονώσουν τους κοιλιακούς σου λίγο πριν την παραλία

Εύκολες και αποτελεσματικές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το bikini body που επιθυμείς και τους κοιλιακούς που πάντα ονειρευόσουν. 

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν το φετινό καλοκαίρι και αρκετές από εμάς έχουν ήδη τολμήσει το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα. Σύντομα θα φοράμε το αγαπημένο μας μαγιό από το πρωί ως το βράδυ, με το σώμα μας (όπως και οι κοιλιακοί μας) να είναι διαρκώς εκτεθειμένο.

Η αλήθεια είναι πως όλες θέλουμε να γίνουμε λίγο πιο γραμμωμένες και fit πριν εμφανιστούμε με bikini γι' αυτό καλό θα ήταν να βάλουμε την άσκηση των κοιλιακών στην καθημερινότητά μας. Η περιοχή της κοιλιάς είναι άλλωστε ένα από τα πρώτα σημεία που παρατηρεί κάποιος επάνω μας.

Οι κοιλιακοί μύες αποτελούνται από 2 βασικές ομάδες μυών: τον ορθό κοιλιακό και τους πλάγιους κοιλιακούς. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις πέντε από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις καθημερινά στο σπίτι.

Οι 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να περπατάς σαν μοντέλο στην πασαρέλα

5 ασκήσεις που θα σου χαρίσουν τους τέλειους κοιλιακούς

1) Σανίδα στο πλάι

Ξεκίνησε ξαπλώνοντας στο πλάι. Στήριξε το χέρι σου βάζοντας τον αγκώνα σου κάτω από τους ώμους σου. Τέντωσε τα πόδια σου ώστε το σώμα σου να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή. Πάρε μία ανάσα και πίεσε το χέρι σου για να σηκωθείς. Το βάρος σου θα είναι στο αντιβράχιο και στο κάτω πόδι.

Πίεσε το πλάι του σώματός σου για να σηκώσεις τους γοφούς σου. Σφίξε τον κορμό και τους γλουτούς σου για να παραμείνεις σταθερή. Μείνε για 30 δευτερόλεπτα. Συνέχισε να αναπνέεις ρυθμικά. Χαμήλωσε αργά την πλάτη και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

https://www.instagram.com/p/Cc3_frrv7EA

2) Ροκάνισμα στους μοιρούς

Με την μέση να εφάπτεται στο έδαφος και με μια ελαφριά κλίση των γοφών προς τα επάνω, άγγιξε τους μηρούς των ποδιών. Είναι σημαντικό το πηγούνι να μην εφάπτεται στο στήθος και σε κάθε επανάληψη να μην ακουμπά ολόκληρη η πλάτη στο έδαφος. Ουσιαστικός σκοπός είναι οι κοιλιακοί μύες να μην χαλαρώσουν πλήρως πριν τη σύσφιξή τους, ώστε να λάβεις το 100% της άσκησης.

3) Bicycle crunch (ροκάνισμα ποδήλατο)

Τοποθέτησε τα χέρια πίσω από το κεφάλι, με τους αγκώνες να βρίσκονται σε ευθεία με το πρόσωπο. Με τη μέση να εφάπτεται στο έδαφος, σήκωσε τα πόδια και φέρε τον αριστερό αγκώνα στο δεξί γόνατο και αντίστοιχα τον δεξί αγκώνα στο αριστερό γόνατο.

psalidakia_abs.jpg

@sunshine_loveliz

4) Ψαλιδάκια

Τοποθέτησε τα χέρια κάτω από τους γλουτούς με τα πόδια σε οριζόντια στάση. Σήκωσε τα πόδια ελαφρώς από το έδαφος ξεκινώντας την κίνηση των ποδιών εναλλάξ σε «ψαλιδάκια». Σήκωσε το στήθος και το κεφάλι προς την κατεύθυνση των ποδιών για να νιώσεις περισσότερη πίεση στους κοιλιακούς μύες.

https://www.instagram.com/p/CNA8Vwoh8W2

5) Boat pose

Ξάπλωσε με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια σου επίπεδα στο πάτωμα. Γύρε προς τα πίσω, ισορροπώντας στη λεκάνη και ισορρόπησε τα πόδια από το πάτωμα.
Τεντώστε τα χέρια σου ευθεία, με τις παλάμες προς τα πάνω. Το σώμα σου θα
σχηματίζει ένα σχήμα V. Μείνε για 30 δευτερόλεπτα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com