Η δραστηριότητα των 30 δευτερολέπτων που μπορεί να αυξήσει την πρωινή ενέργεια και εστίασή σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η δραστηριότητα των 30 δευτερολέπτων που μπορεί να αυξήσει την πρωινή ενέργεια και εστίασή σου

Όλοι χρειαζόμαστε αυτό το κάτι για να ξεκινήσει καλύτερα το πρωί μας, αλλά αυτή η εύκολη ρουτίνα μπορεί να σου δώσει μια ώθηση ενέργειας που κάνει την καφεΐνη περιττή.

Μερικές φορές, είναι τα μικρά πράγματα που μπορούν να σε βοηθούν περισσότερο. Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να ξυπνήσουν τα πρωινά, χρειάζεται να βρεις αμέσως αυτό το κάτι που θα σου χαρίσει ενέργεια (και όχι, δεν είναι κατ' ανάγκη ο καφές).

Μπορούμε να το κάνουμε εικόνα: Μόλις ξυπνάς κατευθύνεσαι στην καφετέρια. Κι αφού ετοιμαστείς αρχίζεις να κοιτάς το κινητό και να τσεκάρεις τα email της δουλειάς, όλες τις υποχρεώσεις και τα πλάνα της ημέρας που έρχεται. Και προσπαθείς με κάθε τρόπο να βρεις την ενέργειά σου αλλά μάταια... Μερικές φορές, είναι επειδή δεν κοιμήθηκες πολύ. Άλλες φορές, είναι η κλασική ιστορία της υπερκόπωσης.

Αυτό είναι το μαγικό συστατικό για να κοιμάσαι ήρεμη τη νύχτα αλλά και να έχεις ενέργεια τη μέρα

Τι να κάνεις; Πρόσθεσε την άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα και θα σε βοηθήσει να γεμίσεις ενέργεια και θετικότητα. Αν δεν είσαι άνθρωπος της άσκησης, μπορείς να αφιερώσεις 30 δευτερόλεπτα για να γεμίσεις ενέργεια, ακόμη κι αν δεν έχεις ανοίξει ακόμη τα μάτια σου.

Τα 4 βασικά βήματα

yoga_gia_energeia2.jpg

1. Ξάπλωσε προς τα κάτω και άγγιξε τα δάχτυλα των ποδιών σου.

2. Κράτα σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα.

3. Ξεδίπλωσε τον κορμό σου αργά προς τα πάνω και περίστρεψε στους γοφούς, αριστερά και δεξιά, για 10 δευτερόλεπτα.

4. Τέλος, σήκωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου, αγγίζοντας το ταβάνι για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια γείρε δεξιά με τα χέρια σου ακόμα τεντωμένα και μετά αριστερά. Κάνε αυτό για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Τι θα παρατηρήσεις μετά από λίγες μέρες

Οι μύες σου θα είναι πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που θα μειώνει την καταπόνηση στην πλάτη σου κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η στάση σου θα βελτιωθεί. Στην πραγματικά θα νιώθεις πιο ξύπνια και γεμάτη ενέργεια - ακόμα και πριν τον καφέ σου-. Στην πραγματικότητα, θα δεις που θα παραλείψεις τον πρωινό καφέ και θα πίνεις μόνο όταν τον έχεις πραγματικά ανάγκη.

yoga_gia_energeia1.jpg

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται «πολύ όμορφα για να είναι αληθινά», αλλά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα

Οι διατάσεις κάνουν το αίμα να ρέει και τις αρθρώσεις να λειτουργούν, βοηθά στην ευελιξία των μυών και -εάν κρατάς τις διατάσεις σου για 5 έως 10 δευτερόλεπτα το καθένα χρησιμοποίησε σταθερή αναπνοή κατά τη διάρκεια της κράτησης- ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αυτό ηρεμεί το σώμα μας και βοηθά στην απομάκρυνση του στρες, διευκολύνοντας την εστίαση.