Οι ασκήσεις πιλάτες της Ιωάννας Μαλέσκου της έχουν χαρίσει αυτό το bikini body

Πατούλια Κατερίνα
Οι ασκήσεις πιλάτες της Ιωάννας Μαλέσκου της έχουν χαρίσει αυτό το bikini body

Δεν χτίζονται δίχως κόπο τέτοια κορμιά και η Ιωάννα Μαλέσκου έχει βρει τον τρόπο για να έχει ένα γυμνασμένο, δυνατό και σφιχτό σώμα.

Η φετινή χρονιά βρήκε την Ιωάννα Μαλέσκου να έχει αλλάξει συνήθειες όσον αφορά την προπόνηση που κάνει και να έχει λατρέψει το pilates. Κάθε ανάρτηση της παρουσιάστριας από το pilates στούντιο στο οποίο εξασκείται, είναι μια έμπνευση ενώ η Ιωάννα κάνει τόσο πιλάτες με μηχανήματα όσο και πιλάτες εδάφους.

https://www.instagram.com/p/CfzdTm1oDn9

«Πρόσφατα δοκίμασα και αγάπησα το Pilates. Μοιάζει τόσο εύκολο, τόσο χαλαρό. Μη με κοιτάτε που στις περισσότερες φωτός χαμογελάω, είναι που με αιφνιδιάζει η δασκάλα μου και προσπαθώ να δείξω cool. Είμαι όμως πραγματικά χαρούμενη! Είναι εντυπωσιακό πόσα οφέλη έχει αυτή η μορφή άσκησης για σώμα και πνεύμα. Θυμάμαι μάλιστα παλαιότερα, που αγαπούσα την πιο σκληρή γυμναστική με βάρη, ότι σαν να το αμφισβητούσα (μέσα μου) για το αν «δουλεύει». Είχα την αίσθηση ότι το Pilates είναι για ανθρώπους που λίγο βαριούνται. Φοβερό; Τώρα που ξέρω, λέω «δε βαριέσαι» … μικρή ήσουν, πίστευες λάθος. Είναι αυτό που λένε, μια δοκιμή θα σε πείσει. Και η μια δοκιμή, έγιναν δυο και τρεις. Και έπεται συνέχεια.

Σπουδαίο πράγμα να δημιουργείς χώρο και να δίνεις χρόνο σε νέες εμπειρίες. Σου αλλάζουν όχι μόνο τη διάθεση, σού αλλάζουν (ίσως) και τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή. Βρείτε hobby να σας γεμίζουν και βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας! Είναι το πιο φυσικό αγχολυτικό» είχε γράψει η Μαλέσκου για τις πρώτες συνεδρίες πιλάτες που είχε κάνει ενώ είχε εξηγήσει πως λατρεύει το ότι στον ελεύθερο χρόνο της έκανε κάτι που αγαπά!

https://www.instagram.com/p/CftoZFxIRqu

«Κολακευτικές ή μη, εδώ είμαι να μοιράζομαι μαζί σας κάποιες από τις στιγμές που «δεσμεύω» στον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας κάτι που ανακάλυψα πόσο αγαπώ. Βρείτε κι εσείς αυτό που σας γεμίζει. Αυτό που σας αδειάζει από όσα (ή όσους) σας «βαραίνουν» κυρίως συναισθηματικά. Ζήστε! Την αληθινή ζωή. Όχι αυτή που συχνά προσπαθείτε να «δείχνετε» ότι έχετε. Και για να αντιστρέψω τη γνωστή ρήση «Αν δεν ανέβει στο insta, δεν έγινε ποτέ» θα σας προκαλέσω «Ακόμη κι αν δεν το μοιραστείτε στο insta, να το κάνετε!».

Πάντως αν το πιλάτες σου ακούγεται εύκολο, η Μαλέσκου τονίζει πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις:

https://www.instagram.com/p/Cfg_FyiIBML

«Αναρωτιόμουν αν το «πιλάτες» ετυμολογικά συνδέεται με το ρήμα «πιλατεύω». Είναι φοβερό να σου λέει η δασκάλα σου «μια ακόμα επανάληψη» και ενώ καίγεσαι, να χαμογελάς. Αυτό θα πει ευτυχία, να «το λέει η καρδούλα σου» και να πετυχαίνεις και το κλικ. Και μη νομίζετε ότι είμαι μόνο εγώ.. Όλες οι κοπέλες στο τμήμα, κοιταζόμαστε κατά τη διάρκεια του μαθήματος και χαμογελάμε! Καλέ ξέρετε τι ωραία είναι να ενθαρρύνει η μία την άλλη; Τι να σας λέω… Πολλή χαρά, εκτόνωση και … τόνωση του κορμιού. Σώμα και πνεύμα! Εμ πώς;; Τσάμπα τα έλεγε ο Γιόζεφ», τόνισε η Μαλέσκου ενώ είχε συμπληρώσει:

«Στις περισσότερες φωτός στο Pilates με βλέπετε κάπως αγέλαστη. Δε θα σας κρυφτώ, είναι ζόρικο. Κανονικά έπρεπε να σας δείχνω το «μετά» που έχω ένα τεράστιο χαμόγελο και το πρόσωπό μου φωτίζει. Αλλά βλέπετε, η δασκάλα μου βγάζει τις φωτός απροειδοποίητα και συνήθως στην τελευταία επανάληψη. Αρχίζω να υποψιάζομαι έντονα ότι το κάνει για να με πουσάρει να μην εγκαταλείψω. Σου λέει «δεν μπορεί, θα σταθεί στο ύψος της η Ιωαννίτσα, βλέπει κρατάω κινητό». Και ξέρετε κάτι, πολύ μ’ αρέσει που έστω κι έτσι μοιράζομαι μαζί σας στιγμές από κάτι που με εκφράζει και πολύ αγαπώ».

https://www.instagram.com/p/CfWcwZHIi2v
https://www.instagram.com/p/Ce8KV2joYr5
https://www.instagram.com/p/CerIzbxqeZl
https://www.instagram.com/p/CeOz4JooEgM

Κι από διατροφή;

Φυσικά, το bikini body αυτό χτίστηκε και με σωστή διατροφή από πλευράς της παρουσιάστριας.

«Οι συνταγές που προτιμώ, είναι οι γρήγορες και υγιεινές. Αγαπημένο μου μενού είναι τα σπιτικά μπιφτέκια με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς, κράνμπερι, σύκο και dressing balsamico», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ιωάννα ενώ σε άλλη συνέντευξη τόνισε:

«Πέρασα και εγώ μία τέτοια φάση, όταν είχα ξεκινήσει τις σπουδές μου, στα 21. Βασικά λίγο πριν τα 20. Δεν μπορούσα να βλέπω το σώμα μου και ένιωθα πως έχω πολλά παραπανίσια κιλά. 60 είναι τα κιλά μου τα κανονικά, αλλά έχω μπουτάκια και έχω πραγματάκια. Έβλεπα την εικόνα μου και προσπαθούσα να χάσω κιλά και το περιβάλλον μου το ενισχύει και οι φίλοι μου. Είχα εμμονή με τη ζυγαριά, ανεβοκατέβαινα και έβλεπα την αυξομείωση των γραμμαρίων. Δεν έτρωγα τίποτα και ευτυχώς το σταμάτησα, γιατί έχω δυνατό μυαλό. Μέχρι που είδα μία σοκαριστική εικόνα που με κλόνισε, γιατί για εμένα το χαμόγελό μου ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν μου και είχα δει πως μπορείς να χάσεις δόντια. Είχα αποστεωθεί και έχανα κιλά από το πάνω μέρος μου, οπότε άλλαξε η εικόνα μου, το κάτω δεν άλλαζε, στάσιμο πήγαινε. Έπαθα ένα ταρακούνημα, γιατί φώναζαν και οι δικοί μου.

Δεν έτρωγα, είχα φτάσει να ζυγίζω 52 κιλά, είχα γίνει σκιά του εαυτού μου. Εκεί κατάλαβα πόσο δύσκολο και σημαντικό είναι να το αλλάξεις απτό και πόσο εύκολο να σε πάρει η κάτω βόλτα. Εσύ το αποφασίζεις και εσύ το επιλεγείς», έχει εξομολογηθεί η Ιωάννα σε παλαιότερη συνέντευξή της.