Το λάθος που κάνεις και δεν έχει αποτέλεσμα η προπόνησή σου

Μαρία Ροδίτη
Το λάθος που κάνεις και δεν έχει αποτέλεσμα η προπόνησή σου

Ένα από τα πιο απαραίτητα items της καθημερινότητάς σου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην προπόνησή σου.

Το πόσο η τεχνολογία έχει συμβάλει στο κομμάτι της γυμναστικής δεν λέγεται! Smart watches και εφαρμογές που μετρούν θερμίδες, αποστάσεις, ταχύτητα και χιλιόμετρα έχουν δημιουργηθεί ως «σύμμαχοι» του fitness μας, αλλά και ως μια διευκόλυνση στην καθημερινότητά μας.

Και όχι μόνο! Οι εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις για να χαζεύεις όταν επιστρέφεις από το workout σου είναι πολλές- από apps με συνταγές για να μαγειρέψεις αμέσως μετά, μέχρι apps για την περίοδο, για διαλογισμό ή για χαλάρωση πριν τον ύπνο. Αλλά το τονίζω, όλα αυτά θα τα κάνεις μετά την προπόνηση, διότι αν ασχοληθείς κατά τη διάρκεια του workout με το κινητό σου… μόνο κακό θα σου κάνεις.

Υποφέρεις από πονοκεφάλους μετά την προπόνηση; Μάθε πού οφείλεται για να μην σου ξανασυμβεί

Κράτα μακριά από την προπόνηση το κινητό για καλύτερη ισορροπία και κίνηση

Σύμφωνα με fitness experts, τα κινητά τηλέφωνα εμποδίζουν τις προπονήσεις μας με τρόπο που εμείς δεν καταλαβαίνουμε ή δεν παρατηρούμε. Για την ακρίβεια, όταν γυμνάζεσαι και παράλληλα ασχολείσαι με το κινητό χάνεις την ισορροπία σου και τη σωστή κίνησή σου.

workout_lathos.jpg

Ειδικά όταν γυμνάζεσαι με βάρη – όπου η ισορροπία είναι το παν- ή όταν κάνεις διάδρομο, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να μην ασχολείσαι με το κινητό. Να κάνεις απλά και μόνο focus στην άσκηση, ώστε να μην παραπατήσεις και τραυματιστείς. «Η χρήση του smartphone μπορεί να επιβραδύνει τον συνολικό χρόνο αντίδρασης κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Η αποστολή μηνυμάτων την ώρα της άσκησης είναι ο χειρότερος συνδυασμός και μπορεί να επιδεινώσει την ισορροπία έως και 45%», αναφέρει στο The List η fitness expert, Bree-Anna Burick.

Με το κινητό θα έχεις λιγότερο αποδοτική προπόνηση

Ακόμα κι αν καταφέρεις να διατηρήσεις την ισορροπία σου, μπορεί να έχεις λιγότερο αποτελεσματική προπόνηση όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου. Κι αυτό, γιατί μπορεί μεν το κινητό να σε βοηθήσει να περάσει η ώρα, αλλά χρησιμοποιώντας το κάνεις διαλείμματα τα οποία δεν καταλαβαίνεις και άρα δεν γυμνάζεσαι όσο νομίζεις.