Υποφέρεις από πονοκεφάλους μετά την προπόνηση; Μάθε πού οφείλεται για να μην σου ξανασυμβεί

Υποφέρεις από πονοκεφάλους μετά την προπόνηση; Μάθε πού οφείλεται για να μην σου ξανασυμβεί

Ο κυριότερος λόγος που το παθαίνεις και πώς θα το αποτρέψεις.

Όλες εμείς που ασκούμαστε, το κάνουμε κυρίως για την υγεία μας, οπότε όταν υποφέρουμε από δυνατούς πονοκεφάλους μετά τις προπονήσεις, το λες και προδοσία!

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκληθούν από διάφορα πράγματα, όμως ο πιο συνηθισμένος «ένοχος» είναι ένας: η αφυδάτωση.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γυμνάζεσαι μετά από ένα hangover

Όταν ιδρώνουμε, το σώμα μας χάνει υγρά και αν χάνουμε περισσότερα υγρά από όσα προσλαμβάνουμε, αφυδατωνόμαστε. Η αφυδάτωση καθιστά επίσης πιο δύσκολο το αίμα να φτάσει στα όργανα και τους μύες μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την προπόνηση.

gymnastiki-(7).jpg

Κάνε ένα (ή και περισσότερα) διάλειμμα για να ενυδατωθείς

Η γυμναστική σε συνθήκες ζέστης, υγρασίας ή σε μεγάλα υψόμετρα, όταν το σώμα σου δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμα, μπορεί να προκαλέσει πολύ δυνατούς πονοκεφάλους. Ο καλύτερος τρόπος για να τους αποφύγεις είναι να κάνεις τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης προκειμένου να πιεις νερό ή κάποιο τονωτικό ρόφημα, ώστε να αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό και να προωθήσεις τη ροή του αίματός σου.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής συνιστά να καταναλώνουμε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν την προπόνηση και να πίνουμε όταν νιώθουμε δίψα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Εάν η αφυδάτωσή σου οφείλεται σε hangover και σε έλλειψη ύπνου, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκουραστείς μια μέρα και να μην πιέσεις τον εαυτό σου.