Κάντε το γραφείο το προσωπικό σας γυμναστήριο

Κάντε το γραφείο το προσωπικό σας γυμναστήριο

Αν δεν έχετε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο, πολύ απλά φέρτε το γυμναστήριο σε εσάς.

Η καθημερινότητα του μέσου εργαζόμενου δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια για άσκηση μετά τη δουλειά, πόσο μάλλον να αφιερώνει ώρες στο γυμναστήριο κάθε εβδομάδα. Πριν προλάβετε όμως να συμφωνήσετε και να βρείτε έτοιμη τη δικαιολογία για να μην γυμναστείτε, ακούστε πρώτα τις συμβουλές που έχουμε να σας προτείνουμε και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις ασκήσεις που χρειάζονται, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε meeting.

Διαθέστε δέκα λεπτά από τον χρόνο σας κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις και ολοκληρώνοντας κάντε μερικές διατάσεις. Θα βοηθήσουν το σώμα σας να επανέλθει σε σωστή στάση και θα αποφύγετε πόνους στη μέση και τον αυχένα.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός, χρησιμοποιήστε το γραφείο και την καρέκλα σας και ξαναγυρίστε στη δουλειά σας γεμάτοι θετική ενέργεια.

Ίσως και να είναι η αρχή για μια μικρή αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας.

Θώρακας
Τοποθετήστε τα χέρια στην άκρη του γραφείου, παράλληλα, ανοίξτε τα στο ύψος των ώμων ή περισσότερο. Λυγίστε τους αγκώνες και κάντε κάμψεις. Γυμνάστε τον μείζονα θωρακικό μυ και βελτιώστε την εικόνα του στήθους σας. Αν πλησιάσετε τη μια παλάμη κοντά στην άλλη γυμνάζονται κυρίως οι τρικέφαλοι.

Πόδια
Τοποθετήστε τα χέρια όπως στην πρώτη άσκηση, στηριχτείτε πάνω σε αυτά και σηκώστε το κάθε πόδι τεντωμένο και γυμνάστε τον δικέφαλο μηριαίο και τους γλουτιαίους.

Δικέφαλοι
Πάρτε ένα μπουκάλι νερό στο χέρι σας. Φέρτε το παράλληλα με το σώμα σας. Προσπαθήστε να το σηκώσετε έχοντας τον αγκώνα κοντά στον κορμό σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας και γυμνάστε τους δικέφαλους.

Απαγωγοί-Προσαγωγοί
Φέρτε το σώμα σας κάθετα σε σχέση με το γραφείο, έτσι ώστε ο μηρός σας να ακουμπάει στην ακμή του. Στηριχτείτε στο ένα χέρι. Σηκώστε το πόδι στο πλάι και γυμνάστε τους απαγωγούς. Φέρτε το προς τα μέσα, μπροστά από το άλλο πόδι και ασκήστε τους προσαγωγούς.

Διατάσεις
Σηκώστε το χέρι σας ψηλά, λυγίστε ελαφρά τον αγκώνα πίσω από το κεφάλι και με το άλλο σπρώξτε τον ελαφρά. Κρατήστε το δέκα δευτερόλεπτα. Αλλάξτε χέρι. Τεντώστε τα χέρια σας ψηλά, πιάστε με το δεξί, το αριστερό από τον καρπό και τραβήξτε το ελαφρά στο πλάι. Φέρτε το ένα χέρι μπροστά, λυγίστε τον αγκώνα και με το άλλο σπρώξτε το ελαφρά προς το στήθος.

Μετά από δέκα δευτερόλεπτα αλλάξτε χέρι. Φέρτε απαλά το κεφάλι σας στο πλάι και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε προς όλες τις κατευθύνσεις. Να αποφεύγετε τις περιφορές, μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

DPG Network