Πώς να αποφύγετε τα σοβαρά λάθη στο «ζέσταμα»

Πώς να αποφύγετε τα σοβαρά λάθη στο «ζέσταμα»

Το ζέσταμα πριν την άσκηση είναι από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να αποφύγετε τραύματα και πόνους μετά ή και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Και επειδή φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό, ακολουθήστε ευλαβικά τους παρακάτω κανόνες:

1.Το σωστό ζέσταμα απαιτεί τουλάχιστον 6-8 διαφορετικές κινήσεις, μία με δύο φορές τη μέρα. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και σας κρατά σε ευλυγισία.
2.Επικεντρωθείτε στον σωστό μυ που τεντώνετε. Πολλές φορές τεντώνουμε μυς που είναι ήδη χαλαρωμένοι και ξεχνάμε άλλους που χρειάζονται χαλάρωση. Η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο ζέσταμα.
3.Το ζέσταμα δεν πρέπει να γίνεται με το που ξυπνάμε. Μπορεί να έχετε ακούσει πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος, η αλήθεια όμως είναι πως όταν ξυπνάμε το σώμα είναι ακόμα «παγωμένο» και το τέντωμα δεν πρέπει να γίνεται εκείνη την ώρα, παρά λίγο αργότερα, αφού έχουμε ξυπνήσει για τα καλά.
4.Αν νιώσετε πόνο κατά το ζέσταμα, αυτό σημαίνει πως μάλλον το έχετε παρακάνει. Ελαττώστε την ένταση και προσθέστε και άλλες κινήσεις στο ζέσταμά σας.