Πέντε λύσεις για προπόνηση χωρίς άγχος

Πέντε λύσεις για προπόνηση χωρίς άγχος

Το άγχος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας και ένας βασικός παράγοντας, μεταξύ άλλων, που το ενισχύει είναι η σωματική και φυσική μας κατάσταση. Οι παρακάτω λύσεις θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την επίδραση του άγχους στη προπόνησή σας:

Σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ασκήσεων. Οι σωστές αναπνοές οξυγονώνουν σώμα και εγκέφαλο και βελτιώνεται η συγκέντρωση.
Καλή και σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνησή σας είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αυξάνεται η πυρηνική θερμοκρασία του σώματος και μειώνεται η επίδραση του άγχους προπόνησης.
•Επίσης, οι σωστές διατάσεις και η καρδιοαγγειακή προπόνηση βοηθά σώμα και νου ώστε να αντιμετωπιστεί το άγχος που δημιουργείται από την προπόνηση με βάρη.
•Απαραίτητο είναι ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα προπόνησης που θα εξαρτάται από τους στόχους σας και θα περιλαμβάνει όλες τις αρχές προπόνησης, σωστούς χρόνους ξεκούρασης και θα υποστηρίζεται από μια σωστή διατροφή. Σχεδιάστε την προπόνησή σας ανάλογα με την ένταση και τις συνθήκες που επικρατούν στην υπόλοιπη ζωή σας και μάθετε να τις αντιμετωπίζετε κατάλληλα.
Προγραμματίστε να ξεκουραστείτε μετά από έντονες περιόδους προπόνησης χωρίς να αισθάνεστε ενοχές ότι βγήκατε από το πρόγραμμά σας, αφού μπορείτε να προσθέσετε κάποιες χαλαρές δραστηριότητες όπως περπάτημα, διατάσεις, jogging.